Lions legt het af tegen Binnenland na onproductief derde kwart

 

Na onnodig verlies tegen Dozy Den Helder had Loon Lions een zege nodig tegen 4Consult/Binnenland om in de race voor een koppositie te blijven.

 

Hoewel het team van coach Thijs Volmer woensdagavond in het Indoorcentrum Landsmeer vaak aantrekkelijk aanvalsspel liet zien en verdedigend meer dan twee keer zo veel steals pakte dan Binnenland, bleef die overwinning uit. Loon Lions verloor nipt met 64-68.

 

“Een klap”, gaf Volmer toe. “Maar we moeten ons hier snel overheen zetten. Zaterdag wacht er weer een zware wedstrijd tegen Grasshoppers.”

 

De coach vond niet dat zijn team slecht gespeeld had. “Wat fout ging, was het derde kwart. Daarin scoorden we maar negen punten. We creërden wel kansen, maar de schoten vielen niet.”

 

Katie Bussey en Fieke Ligthart scoorden beiden 16 punten en Tanya Bröring 15. Bussey leverde haar productie in slechts 23 minuten speeltijd. Dat was weinig voor een speelster die woensdagavond 67% van haar schoten raak schoot en zondag in Den Helder met 31 punten de wedstrijd domineerde.

 

“Dat was een bewuste keuze om te zorgen dat we in defense een beetje sterker zijn”, verklaarde coach Volmer. “Dat heeft onder meer te maken met lengte en kracht, die je soms nodig hebt”.

 

Opvallend was overigens dat Loon Lions maar 5 aanvallende rebounds pakte (en maar 20 in totaal) en dus weinig tweede kansen kreeg.

 

De Lions lopen aan het begin van de wedstrijd uit naar 15-7, maar weten Binnenland niet af te schudden. Na de eerste periode is de voorsprong 20-15. Met rust staat dat verschil van 5 punten nog steeds op het bord, 36-31.

 

Dan stokt de Landsmeerse productie in het derde kwart. De Lions komen niet verder dan 9 punten. Binnenland gaat er overheen en leidt bij aanvang van de vierde periode met 45-48.

 

Met nog vijf minuten te spelen is de achterstand zes punten en begint het er slecht uit te zien voor Loon Lions. Beide coaches maken in de laatste fase een ruim gebruik van time-outs, maar die aan Landsmeerse kant helpen niet. Het verschil blijft in stand.

 

Zera Butter, die voor Binnenland 22 punten scoorde, wordt uiteindelijk de Lady of the Game.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.