Bussey beslist wedstrijd in drie minuten

 

In de eerste jaren van deze eeuw vochten Loon Lions en Jolly Jumpers tal van krakers om het kampioenschap van Nederland uit. Het team uit Tubbergen viel vervolgens weg uit de eredivisie, kwam terug, verdween weer en is nu opnieuw terug op het hoogste niveau.

 

En zo kwam het dat Loon Lions gisteravond afreisde naar Oost-Twente voor een hernieuwde kennismaking met de Jumpers. Niet in de vertrouwde burgemeester Verdegaalhal, maar in een gloednieuw sportcomplex dat De Vlaskoel heet. Zo nieuw zelfs, dat de officiële opening nog moet plaatsvinden.

 

Het jonge Tubbergse team van coach René Heeres had tot gisteravond nog geen winst geboekt. Wedstrijden tegen Binnenland en Grasshoppers gingen verloren.

 

De Twentse losing streak werd gisteravond niet gebroken. Loon Lions won met 63-76. Het duurde echter tot het derde kwart voordat het Landsmeerse team definitief konden weglopen.

 

 

Katie Bussey was opnieuw de meest productieve Landsmeerse speelster. Zij scoorde 21 punten, waaronder vier driepunters. Tanya Bröring had 14 punten en Fieke Ligthart 10.

 

In de eerste helft bleven de teams bij het verzamelen van punten dicht bij elkaar. Het eerste kwart eindigde in een stand van 14-15. Met rust hadden de Lions een kleine voorspong van 5 punten opgebouwd, 32-27.

 

Dat verschil bleef in de derde periode enkele minuten gehandhaafd, totdat Katie Bussey zich met het scoren begon te bemoeien. In de volgende drie minuten mikte de Amerikaanse schutter drie driepunters binnen en scoorde 14 punten. Toen de kruitdampen in de zevende minuut waren opgetrokken stond het 39-57 en was de wedstrijd gespeeld.

 

In het vierde kwart wisten de Lions mede dankzij een productieve periode van Tanya Bröring dit verschil moeiteloos te handhaven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.