Ruime winst in eerste thuiswedstrijd

Loon Lions had zaterdagavond een prima opener van het thuisseizoen. Het Landsmeerse team boekte een ruime 74-43 winst op debutant Keijser Capital Martini Sparks. Het Groningse team maakte het vorige week in Barendrecht Binnenland nog moeilijk, maar kreeg in het Indoorcentrum Landsmeer geen voet aan de grond.

 

“Een goed team met uitstekende schutters”, oordeelde coach Thijs Volmer. “Maar vandaag waren wij beter.” Dat was inderdaad het geval: de Lions troefden de Sparks op alle nagenoeg alle fronten af. Volmer was dan ook tevreden. “We speelden snel, pakten veel steals en onze press werkte goed. Ook rebounden we beter dan tot nu toe.”

 

 

Volmers versie van Loon Lions is klein en snel. Met Tanya Bröring, Katie Bussey, Janine Guijt, Benthe Versteeg en de – zaterdag ziek afwezige – Kim Hartman heeft het Landsmeerse team een aantal vlugge en vaardige guards in huis, die allemaal kunnen driven en schieten. Het kan nóg sneller, vindt Volmer, maar het Landsmeerse publiek zag zaterdagvond al een behoorlijk aantrekkelijk spelend Lions.

 

Katie Bussey liet zien dat ze het allemaal nog in huis heeft. De Amerikaanse guard scoorde 23 punten en deelde 6 assists uit. Tanya Bröring had 11 punten, 7 assists, 5 rebounds en 4 steals. De van het CTO afkomstige Benthe Versteeg droeg 10 punten en 5 rebounds bij.

 

Loon Lions pakte in het eerste kwart al een 21-15 voorsprong, vooral dankzij Benthe Versteeg, die 9 van haar 10 punten in de eerste periode scoorde.

 

Benthe Versteeg

 

Het tweede kwart was niet het beste van Landsmeerse kant, maar de Lions behielden hun voorsprong. Met rust stond het 34-27.

 

In de derde periode hield Loon Lions de Sparks op 6 punten. Aanvallend ging Katie Bussey aan het werk. Onder meer dankzij haar drie driepunters liepen de Lions uit naar 51-33.

 

Met twee achtereenvolgende driepunters bracht Bussey in de zevende minuut van de laatste periode haar team op een verschil van 30 punten, 68-38.

 

Tijd voor coach Volmer om jeugdspeelster Josefien Cornelissen in het veld te brengen. Met een score en een bonus vrije worp liet zij zien de VBL prima aan te kunnen.

 

 

Fotoalbum

Loon Lions vs Sparks, 13-10-2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.