Zaterdag de start van het thuisseizoen in het ICL

 

Zaterdagavond in het ICL de eerste thuiswedstijd van het seizoen 2018-2019.

 

Tegenstander van Loon Lions is Keijser Capital Martini Sparks. Het team uit Haren maakt dit seizoen zijn debuut op het hoogste niveau. In de eerste wedstrijd bezorgden de Sparks vorige week  4Consult/Binnenland een benauwde avond. In eigen huis kwam het team uit Barendrecht weg met een nipte 69-65 overwinning.

 

“Geen makkelijke pot dus, zaterdag”, zo concludeerde de nieuwe Landsmeerse coach Thijs Volmer. “Dit team valt niet te onderschatten. In het eerste kwart tegen Binnenland schoten ze alles raak. We moeten dus bij de les blijven, het verschil tussen de meeste teams is klein dit seizoen.”

 

 

De naam van het Groningse team is een combinatie van hoofdsponsor Keijser Capital en de winnende inzending van een prijsvraag via Facebook. Hoofdcoach is Joyce Siderius. De selectie vormt een combinatie van meiden uit de eigen opleiding en aangetrokken talent, zoals Asa Kantebeen en Jay-Eliza Burgos. Het team traint zeven keer per week en is gebaseerd op een gedegen jeugdopleiding. De organisatie is niet uit op vluchtig succes, aldus voorzitter Kees Dijkhuis, maar streeft naar een structurele aanpak met duurzaam resultaat.

 

Dat is ook wat men in Landsmeer wil. Ook hier draait de jeugdopleiding op volle toeren. Dat uitte zich dit voorjaar in maar liefst drie landskampioenschappen, van de U14, U18 en U20. Het komend seizoen wordt daarop voortgebouwd.

 

Bij het eerste vrouwenteam heerst continuïteit. Het team is in grote trekken hetzelfde gebleven, met als nieuwkomer Benthe Versteeg (CTO) en terug van weg geweest de voormalig MVP van de Nederlandse competitie Katie Bussey.  Doel is om de play-offs te halen en daarin zover mogelijk te komen.

 

Donderdag tijdens de training waren Kim Hartman en Tessel van Dongen ziek, maar het ziet er naar uit dat het team zaterdag compleet is. De wedstrijd begint op de vertrouwde tijd van 19:30 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.