Loon Lions start met verlies in Bemmel

Loon Lions is de competitie gestart met een verlies. In Bemmel haalde thuisploeg Lekdetec na een spannende tweede helft in de laatste minuut de eerste twee wedstrijdpunten binnen. Het werd 71-65.

 

Loon Lions verloor de wedstrijd in de tweede periode. Met rust keken coach Thijs Volmer en zijn speelsters tegen een achterstand van 14 punten aan. In het derde kwart volgde een indrukwekkende inhaalrace en kwam Loon Lions zelfs op voorsprong. Maar uiteindelijk lieten de Lions de wedstrijd toch weer uit hun handen glippen.

 

 Coach Thijs Volmer zag twee helften. “In de eerste helft spelen we niet om aan te vallen. Lekdetec switcht en gooit de bucket dicht en onze schoten van buiten vallen niet. In de tweede helft zie je heel iets anders: goede, harde drives die zorgen voor scores en fouten. En opnieuw hebben open schoten aan de buitenkant, maar nu vallen die wel.”

 

Bij Loon Lions speelde Tanya Bröring een dominerende wedstrijd, met 27 punten en 8 rebounds. Kathy Bussey had 13 punten en 6 rebounds. Beide guards mikten drie driepunters raak. Janine Guijt ontbrak wegens een enkelblessure.

 

Bij Lekdetec waren Yfke Hoek en de Amerikaanse Cormelia Fondren met elk 19 punten het meest produktief.

 

Het eerste kwart eindigde met een Bemmelse voorsprong van 16-12. Na een stand van 23-17 halverwege het tweede kwart volgde een 12-2 Bemmelse run, die pas in de laatste halve minuut voor rust werd onderbroken door Tanya Bröring. De kleedkamer werd opgezocht bij een stand van 35-21.

 

In de derde periode vochten de Lions zich onder aanvoering van Tanya Bröring terug in de wedstrijd. Ook Benthe Versteeg leverde een welkome bijdrage aan de produktie. Twee achtereenvolgende scores van Kathy Bussey aan het einde van het kwart brachten de Lions zelfs op voorsprong: 46-48.

 

Wat volgde was een puntje-puntje wedstrijd in het laatste kwart. Met nog anderhalve minuut te spelen stond het 65-63. Uiteindelijk waren het Yfke Hoek en Cornelia Fondren die vanaf de vrije worplijn de wedstrijd beslisten.

 

Foto: Jan Jannes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.