Katie Bussey keert terug

Na een verblijf van vijf jaar in Zweden en Duitsland keert de Amerikaanse Katie Bussey volgend seizoen terug naar Landsmeer. Dit maakte voorzitter René Bakker van Loon Lions vandaag bekend.

 

Bussey maakte in het seizoen 2012-2013 deel uit van wat toen nog ProBuild Lions heette. Met 20,6 punten en 5,3 rebounds per wedstrijd gemiddeld had ze een belangrijk aandeel in een van de meest succesvolle seizoenen ooit voor de Lions.

 

Loon Lions won in dat seizoen de Supercup, de Carla de Liefde Trofee en het landskampioenschap. Katie Bussey behoort tot de beste speelsters die ooit in Landsmeer verbleven.

Zweden

In 2013 vertrok Katie Bussey naar Zweden, waar ze vier jaar speelde voor Northland Basket Luleå en de club een aantal kampioenschappen bezorgde. De nachten waren ‘s winters lang in het Noord-Zweedse universiteitsstadje, maar Bussey’s populariteit kende geen grenzen.

 

In het seizoen 2016-2017 maakte ze de overstap naar de Duitse competitie, waar ze samen met onder meer de zussen Bettonvil, Karin Kuijt en Isabella Slim deel uitmaakte van de selectie van Herner TC Basket. Met deze grote Nederlandse inbreng werd Herner derde in de Bundesliga.

 

Katie Bussey is 28 jaar, komt uit Colorado en bracht haar collegeperiode door bij Montana State University, waar ze bewegingswetenschappen studeerde en gemiddeld 17,3 punten per wedstrijd scoorde.

 

Bussey kan zowel op de pointguard- als de shooting guard-positie uit de voeten. In Landsmeer zal ze vermoedelijk voornamelijk op positie 2 te vinden zijn, naast Tanya Bröring als spelverdeelster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.