Loon Lions opnieuw te traag van start

Het zou zomaar kunnen zijn dat aanstaande zaterdag het seizoen voorbij is voor Loon Lions.

Ook de tweede wedstrijd wisten coach Harvey van Stein en zijn team niet te winnen van Solar-systemen Grasshoppers. Net als in de eerste wedstrijd kwamen de Lions meteen na het begin op grote achterstand en kon deze vervolgens niet meer ingelopen worden. I

n de best-of-five-serie staat Loon Lions nu op 2-0 achterstand.

Roos Hof, Janine Guijt en Fieke Ligthart scoorden elk 10 punten. Fieke Ligthart trok bovendien nog 14 rebounds naar beneden, maar moest in het vierde kwart met een knieblessure naar de kant. Haar status voor aanstaande zaterdag is nog onduidelijk.

Tanya Bröring

De Lions hadden na acht minuten speeltijd nog geen punt gemaakt en keken tegen een 12-0 achterstand aan. Kim Hartman brak de ban en zorgde voor een 12-4 kwartstand. In het tweede kwart begon het aan Landsmeerse kant wat beter te lopen en met rust bedroeg de marge nog 8 punten, 25-17.

Het verblijf in de kleedkamer deed Loon Lions vervolgens geen goed. Grasshoppers startte met een driepunter en vergrootte de voorsprong weer naar 17 punten (36-19). Opnieuw krabbelden de Lions weer dichterbij. Bij de start van de vierde periode was het verschil weer tot overbrugbare proporties teruggebracht: 42-33.

Janine Guijt

Net als in de eerste wedstrijd leek er tegen het einde nog even wat mogelijk, toen door een driepunter van Roos Hof en een score van Tanya Bröring de marge versmalde tot vijf punten (49-44), maar verder kwam Loon Lions niet.

Zaterdag wordt het in Landsmeer do-or-die voor de Lions. De wedstrijd begint om 19:30 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.