Loon Lions op 1-0 achterstand in halve finale

Loon Lions kijkt na de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs tegen een 1-0 achterstand aan. Solar-systemen Grasshoppers kwam in eigen huis een aantal malen op ruime voorsprong en won uiteindelijk met 61-57, maar moest toezien hoe Loon Lions in de laatste minuten nog angstig dichtbij kwam.

Tanya Bröring en Fieke Ligthart scoorden beiden 14 punten, Roos Hof had er 10 en Kim Hartman 9.

Coach Harvey van Steijn en zijn team begonnen de wedstrijd niet scherp genoeg. De Lions-speelsters hadden duidelijk moeite met de agressieve penetraties van het Katwijkse team. Met name Fleur Kuijt viel niet te stoppen zonder fouten. Dat bracht haar veelvuldig op de vrije worplijn en binnen de kortste keren keek het Landsmeerse team tegen een 15-2 achterstand aan.

In het tweede kwart liep de marge zelfs op tot zestien punten, toen Ingrid van der Plas 23-7 scoorde. Pas daarna herpakten de Lions zich enigszins. Een driepunter van Nadine Boesaart vormde het signaal voor een inhaalrace die de rest van de wedstrijd karakteriseerde. Loon Lions begon meer strijdlust te tonen, wist de furieuze Katwijkse aanvallen wat beter te stoppen en werd zelf productiever.

Fieke Ligthart

Een 1-10 Landsmeerse run in de tweede periode werd besloten met vier punten van Fieke Ligthart en een stand van 24-17, maar toen de rust aanbrak was Grasshoppers weer uitgelopen tot 30-21.

Ook het derde kwart begonnen de Lions niet scherp genoeg. Zeven punten van Mia Hordijk brachten de thuisploeg op een opnieuw comfortabele voorsprong van 40-24 alvorens drie achtereenvolgende scores van Roos Hof en een geslaagde actie van Tessel van Dongen de Lions weer op tien punten brachten: 42-32.

Kim Hartman

Het derde kwart eindigde in een stand van 50-38 en in de vierde periode nam Grasshoppers opnieuw een ruime voorsprong: 58-42. Op de Landsmeerse tribune gingen stemmen op om de basisspeelsters er maar uit te halen omdat de wedstrijd toch al verloren was.

Maar dat was buiten de buitengewone veerkracht van het Landsmeerse team gerekend. Nadine Boesaart mikte haar tweede driepunter raak (61-49). Kim Hartman maakte 61-51 en twee scores van Roos Hof brachten tot ieders verbazing met nog 1:22 op de klok de Lions op een overbrugbare afstand van zes punten, 61-55.

Veel verder liet de Katwijkse coach Rick Driessen het echter niet komen. Een time-out bracht zijn team weer bij zinnen. Fieke Ligthart mocht vanaf de vrije worplijn nog 61-57 maken, maar in de 50 seconden die nog restten slaagden de Lions er niet in om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Woensdag volgt de tweede wedstrijd in de serie van vijf, opnieuw in Katwijk.

Fotoalbum

Loon Lions @ Grasshoppers semi finals 2018 game 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.