Loon Lions na spectaculair laatste kwart naar de halve finale

janine Guijt

Voor Loon Lions is het seizoen na zaterdagavond nog niet afgelopen. In de derde en beslissende wedstrijd tegen CBV Binnenland voor een plaats in de halve finale om het Nederlands kampioenschap greep Loon Lions in de slotminuten van het laatste kwart spectaculair de winst (69-74). In die halve finale is Solar Systemen/Grasshoppers uit Katwijk de tegenstander.

Trainer/coach Harvey van Stein glunderde na de wedstrijd van oor tot oor. “Ze hebben zich de hele wedstrijd aan het gameplan gehouden, ondanks de driepuntsregen van Binnenland. En deze overwinning is een echte teamprestatie. Het is geweldig om te zien dat de speelsters die vanavond niet gespeeld hebben hun teamgenoten tot de laatste minuut fanatiek bleven aanmoedigen. Ik ben zo trots op dit team!”.

Fieke Ligthart werd met 27 punten topscorer. Daarnaast plukte ze ook nog eens 7 rebounds uit de lucht. Tanya Bröring liet 21 punten noteren en Kim Hartman 13.Fieke Ligthart

Bij Binnenland was Gabriëlle van den Bosch met 20 punten, waaronder 4 driepunters, de meest scorende speelster. Eline Kasius en Maxime Essenstam volgden met ieder 10 punten.

De eerste vier minuten zijn beide teams aan elkaar gewaagd (7-8), maar mede door twee driepunters in twee minuten tijd neemt Binnenland snel afstand en moet een Landsmeerse time-out het Barendrechtse aanvalsspel ontregelen (17-10). Veel effect sorteert deze ingreep niet getuige de kwartstand (21-15).

Door scores van Fieke Ligthart en Roos Hof wordt het verschil snel teruggebracht tot één punt (21-20), maar een vierde driepunter gooit weer roet in het eten (26-20). Een tweede time-out pakt wel goed uit. Scores van achtereenvolgens Fieke Ligthart, Tanya Bröring en Janine Guijt zorgen voor een 28-27 tussenstand. Maar wederom knallen de Barendrechtse schutters driemaal van grote afstand raak tegenover vijf Landsmeerse punten (37-32).

In het derde kwart vergroot Binnenland snel de voorsprong. Na vijf minuten is het verschil opgelopen tot 15 punten (51-36). Loon Lions geeft echter niet op en Binnenland moet vaak aan de noodrem trekken met de nodige persoonlijke fouten en vrije worpen als gevolg. Vanaf de lijn komt Loon Lions weer binnen de tien punten grens (54-46). Onoplettendheid in de Landsmeerse verdediging zorgt voor een kwartstand van 57-46.

Nadine Boesaart opent het vierde kwart sterk met een driepunter. Achtereenvolgens scoren Tanya Bröring met bonus, Fieke Ligthart en Janine Guijt na een ‘coast-to-coast’ en is de tussenstand 57-56. Tot de zevende minuut blijft Binnenland aan de goede kant van de score (66-64). Inmiddels zijn wel meerdere Barendrechtse speelsters in foutenlast gekomen. Een vierde driepunter van Gabrielle van den Bosch lijkt de wedstrijd definitief in het slot te gooien (69-64). Time-out Loon Lions met nog 3.05 op de klok. Fieke Ligthart en Tanya Bröring, luidkeels gesteund door een grote groep Landsmeerse fans, brengen hun team binnen de kortste keren langszij (69-69).

Met nog 51 seconden te spelen time-out Binnenland. Loon Lions ruikt de winst en de onbetwiste ‘Lady of the Game’ Fieke Ligthart onderschept direct een Binnenlandse pass en zet haar team op voorsprong (69-71). Binnenland probeert het tij nog te keren, maar Loon Lions is scherper en doeltreffender. Vanaf de vrije worplijn zet Fieke Ligthart de eindstand op het bord (69-74) en gaat Loon Lions door naar de halve finale om het Nederlands Kampioenschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.