Loon Lions sluit eerste helft competitie af met winst

Loon Lions eindigt het eerste deel van de competitie op een vijfde plaats. Gisteravond wonnen de Lions in Urk van FSG/Royal Eagles uit Apeldoorn. Het ging om een inhaalwedstrijd die in december niet doorging vanwege sneeuwval.

De vijfde plek is één plaats te laag om deel te nemen aan de Elite A poule. Zoals bekend wordt de competitie nu opgedeeld in een Elite A en B, waarin de bovenste vier en onderste vier teams gescheiden elk een minicompetitie afwerken. De twee beste ploegen uit de Elite B mogen met de nummers drie en vier van de Elite A strijden om een plaats in de halve finale om de landstitel.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de NBB deze deling een goed idee vond, maar de komende twee maanden spelen de Lions dus hun wedstrijden tegen Amazone, het CTO en FSG/Royal Eagles, de tegenstander van gisteravond.

Charlotte van Kleef scoorde 22 punten, Roos Hof 11 en Lindsay Pengel 10.

In Urk namen de Lions een snelle voorsprong. Na het eerste kwart was het verschil al 18 punten: 6-24, onder meer door twee driepunters van Lies van Straten en Lindsay Pengel en twee van Charlotte van Kleef.

Met rust stond het 23-41.

In de tweede helft deden Van Straaten, Van Kleef en Pengel hetzelfde als in de eerste helft: Charlotte van Kleef mikte haar derde en vierde drietje raak en Lindsay Pengel en Lies van Staten hun tweede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.