Lions niet naar Final Four na verlies tegen Den Helder

Loon Lions zal dit seizoen niet deelnemen aan de Final Four. De Lions verloren zaterdagavond met 81-53 van Dozy Den Helder. Daardoor – en door het verlies tegen Lekdetec vorige week – kelderde het Landsmeerse team van de tweede naar de zesde plaats op de ranglijst. Het zit met de winst- en verliespunten dicht tegen elkaar aan, dit seizoen.

Loon Lions moest het zaterdagavond doen zonder zijn aanvoerder en topscorer Tanya Bröring, die met haar werkgever Ajax op reis is. Wegens een blessure ontbrak ook Epiphany Etienne. Daar stond tegenover dat Ella Bouman en Beau Baars hun rentree maakten.

Fieke Ligthart behaalde met 20 punten en 10 rebounds een double-double. De tweede Landsmeerse vrouw die qua scores in de dubbele cijfers zat, was nieuwkomer Janine Guijt, die 12 punten liet noteren.

Bij Den Helder waren de Amerikaanse Gabriela Bronson (23 punten) en Britt Zappij (22 punten) het productiefste.

Vooral door toedoen van Bronson (10 punten) stond de thuisploeg na het eerste kwart op een 22-12 voorsprong. In het tweede kwart was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld: met rust stond Loon Lions 27 achter, 49-22.

Dat Loon Lions in de tweede helft de achterstand niet verder liet oplopen was verdienstelijk, maar consequenties had het niet meer. Na de derde periode stond het 64-35 en het uiteindelijk verschil werd 28 punten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.