Van Kleef en Guijt in top 10 wereldranglijst 3×3 basketball

Loon speelsters Charlotte van Kleef en Janine Guijt zijn de top 10 van de wereldranglijst 3×3 basketball van de vrouwen binnengedrongen. De 23-jarige Janine Guijt bekleedt een 8e plaats, de 21-jarige Charlotte van Kleef staat zelfs op een 5e plek. De FIBA houdt een individuele rankinglijst bij voor de U18, U23 en senioren bij het 3×3 basketball bij zowel de mannen als de vrouwen. In de U23 leeftijdscategorie scoren beide internationals overigens nog hoger, respectievelijk een 6e en een 4e plaats.

De FIBA 3×3 wereldranglijst wordt vastgesteld op basis van verzamelde punten, waarbij alleen de resultaten van de beste 9 FIBA-goedgekeurde evenementen van de afgelopen 12 maanden worden bekeken. Het aantal behaalde punten tijdens een wedstrijd hangt af van het niveau van het evenement en de spelersprestatie.

Afgelopen zomer kwamen Charlotte van Kleef en Janine Guijt beide speelsters namens Nederland uit in de FIBA U23 Nations League. Beiden deden het daar meer dan uitstekend. Nederland werd tweede en de twee Loon-speelsters eindigden na 5 toernooien in de top drie van topscores. Charlotte van Kleef werd topscorer bij de vrouwen met 125 punten in 19 duels, teamgenote Guijt was op de topscorerslijst derde met 116 points in 19 duels. Charlotte deed daarna ook nog mee aan de Finale van de World University League.

Kim Hermens maakte twee prachtige filmpjes van beide speelsters:
Charlotte van Kleef: https://www.youtube.com/watch?v=ZMpzh97Siyg
Janine Guyt: https://www.youtube.com/watch?v=5EMMPAK_8H8

(zie ook: https://fiba3x3.com/en/rankings/individual.html#women)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.