Lions begint 2018 met verlies

Loon Lions gaf zaterdagavond drie kwarten lang uitstekend partij aan koploper Lekdetec, maar legde het in het vierde kwart toch af tegen de Bemmelse landskampioen. In een goed gevuld Indoorcentrum Landsmeer werd het uiteindelijk 64-80.

Met de nieuwe aanwinst Janine Guijt, de uit Spanje teruggekeerde Beau Baars en Fieke Ligthart terug van een blessure, beschikte coach Harvey van Steijn over een lange bank. Dat kwam het spel ten goede, maar tegen het scorende vermogen van Marlou de Kleijn (21 punten) en Amerikaansen Cornelia Fondren (17 punten) en Sarah Curran (19 punten) bleek Loon Lions toch niet opgewassen. Daar kwam nog bij dat Lekdetec gisteravond uitzonderlijk goed mikte: maar liefst 57% van de schoten trof doel, tegen 36% bij de Lions.

Tanya Bröring

Bij Loon Lions scoorde Tanya Bröring 19 punten en Roos Hof 15.

Driepunters van Nadine Boesaart en Tany Bröring hielpen Loon Lions aan een voordelige marge van 8-2, maar na een time-out van coach Gert-Jan van der Linden gingen Fondren, Curran en De Kleijn aan het werk en brachten hun team aan het einde van het kwart op een 18-19 voorsprong. Met rust was het verschil 3 punten: 33-36.

Janine Guijt

Ook in de derde periode wisten de Lions goed in het spoor te blijven van Lekdetec, tot in de laatste minuut althans, toen vier punten van De Klein en twee van Curran een verschil van zeven punten op het bord brachten, 47-54.

Nog even was er hoop op de Landsmeerse tribunes toen Charlotte van Kleef in de derde minuut van de laatste periode met een driepunter het verschil verkleinde tot 55-60, maar daarna verdwenen de bezoeksters uit Bemmel snel uit zicht en werd het uiteindelijk toch nog een ruim verschil.

Fotoalbum

Loon Lions vs Lekdetec 6-1-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.