Loon Lions weer in de top na winst op Binnenland

De vrouwen van Loon Lions kunnen met een goed gevoel de kerstvakantie in. Na een uitstekende wedstrijd tegen Solar-systemen Grasshoppers vorige week, bleken de Lions gisteravond tegen Renes/Binnenland de goed vorm te hebben vastgehouden. In Barendrecht won Loon Lions met 76-77.

De twee overwinningen zorgden ervoor dat de Lions flink wat plaatsen stegen op de ranglijst. Inmiddels deelt het Landsmeerse team de tweede plaats met Lekdetec en staat het nog twee punten achter op koploper Dozy Den Helder.

Deze twee teams vormen de eerste tegenstanders na de winsterstop. Na deze wedstrijden en de inhaalwedstrijd tegen Royal Eagles is de tweede competitieronde pas voltooid en is duidelijk wie er aan de Final Four deelnemen.

Tanya Bröring was in Rotterdam weer helemaal terug van haar blessure, met 20 punten, 7 assists en 5 rebounds. De tweede uitblinkster was een andere veterane: Nadine Boesaart, die 4 driepunters binnen mikte, 16 punten scoorde en 7 rebounds liet aantekenen. Charlotte van Kleef was met 12 punten de derde Lion in de dubbele cijfers.

Loon Lions schoot 46,3 % uit het veld.

Nadine Boesaart had met drie driepunters een belangrijk aandeel in de 22-28 Landsmeerse voorsprong na het eerste kwart. In de tweede periode hielden de Lions de voorsprong aanvankelijk vast. Twee driepunters van Gabriëlle van den Bosch en vier vrije worpen van Zera Butter zorgden echter in de laatste drie minuten voor een 10-2 run die Binnenland met rust op een voorsprong van 44-41 bracht.

In de derde periode pakte Loon Lions de leiding weer terug, onder meer dankzij een goede invalbeurt van junior Lies van Straten, die vier punten bijdroeg.

Het laatste kwart brak aan bij een stand van 53-59. Een 8-2 run bracht Binnenland weer langzij: 61-61. Vanaf dat moment werd de wedstrijd ongekend spannend.

Het was vooral aanvoerder Tanya Bröring die de Lions in de race hield. Met nog twee minuten te spelen bracht ze Loon Lions op één punt afstand, 73-74, maar Myrthe den Heeten antwoordde 15 seconden later met een driepunter: 76-74.

Een ruime minuut waren beide teams vervolgens improductief, tot Tessel van Dongen met nog ruim 7 seconden op de klok tot ontzetting van het Barendrechtse publiek de winnende Landsmeerse driepunter liet neerdalen.

Een persoonlijke fout van Tanya Bröring had Binnenland in de laatste drie seconden nog de winst kunnen bezorgen als Myrthe den Heeten het hoofd wat koeler gehouden had op de vrije worplijn.

De Barendrechtse schutter, die met vijf rake driepunters en 20 punten overigens wel een uitstekende wedstrijd speelde, miste echter beide pogingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.