Janine Guijt naar Loon Lions

Foto: Robbert Slim

Loon Lions heeft zich versterkt met de Katwijkse schutter Janine Guijt. Vandaag bereikte Loon Lions manager René Bakker een akkoord met haar.

De 1.72 meter grote international liep dit seizoen een stage in Spanje, waar ze werkte op een basisschool. Ze speelde daar een paar wedstrijden op het één na hoogste niveau bij Olimpico 64 Colegio Santa Gema, maar dat bleek niet te combineren met haar fulltime stage. In februari start haar afstudeertraject bij de Leidse Hogeschool.

Janine begon haar carrière bij Grasshoppers, maar stapte in 2012 over naar het CTO, om vervolgens halverwege het seizoen 2013-2014 voor zes maanden de overstap te maken naar de University of Regina in Canada.

In 2014 keerde ze terug naar Grasshoppers, waarmee ze – terugkerend van een voetblessure – in 2016 de finale om het landskampioen speelde tegen Loon Lions.

Het seizoen 2016-2017 bracht ze door bij Renes/Binnenland, waar ze gemiddeld 12 punten per wedstrijd scoorde tegen een schotpercentage van 46,7%.

Janine is een uitstekende driepuntschutter. Haar Nederlands record vestigde zij op 30 september 2015, toen ze als speelster van Grasshoppers tegen Binnenland 6 driepunters raak mikte en 32 punten scoorde.

Janine speelde ook in verschillende nationale jeugdteams. Met de U20 haalde ze in 2015 brons bij het Europese kampioenschap. Samen met Charlotte van Kleef zat ze afgelopen zomer in de U23 3×3 en speelde onder meer een toernooi in Sri-Lanka.

De Katwijkse studente staat te trappelen om weer te spelen. “Ik heb onwijs veel zin om het seizoen bij Loon Lions af te maken. Ik denk dat hun spel goed bij me past, we gaan knallen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.