Loon Lions stopt zegereeks Grasshoppers

Met een 77-56 overwinning maakte Loon Lions zaterdagavond een eind aan de winning streak waarmee Solar-systemen Grasshoppers op weg was naar de top. Sinds hun vorige ontmoeting met de Lions verloor het Katwijkse team geen enkele wedstrijd, tot zaterdagavond in Landsmeer.

Er viel nog meer te vieren, namelijk de terugkeer van Tessel van Dongen en Tanya Bröring op het veld. Van Dongen maakte haar eerste minuten van het seizoen; Bröring was enkele weken uitgeschakeld. Beide speelden overigens slechts kort en hadden geen dominerende rol.

Lindsay Pengel

Die was weggelegd voor twee jongere speelsters: de zeventienjarige Lindsay Pengel en de twintigjarige Charlotte van Kleef. Pengel verving Bröring op de spelverdeelstersplaats en toonde zich met 22 punten, 6 assists en 4 rebounds een meer dan waardige vervanger van de gelouterde international en aanvoerder.

Van Kleef mikte vijf driepunters raak en boekte met 25 punten en 10 rebounds een indrukwekkende double-double. Zij werd dan ook gekozen tot Lady of the Game. Lindsay Pengel was vorige keer deze eer al te beurt gevallen.

De Lions speelden een uitstekende wedstrijd. In de eerste helft viel er nog het nodige aan te merken op de verdediging – de Katwijkse speelsters liepen wat al te gemakkelijk richting Landsmeerse basket – maar in de tweede helft had coach Harvey van Steijn zijn zaakjes uitstekend op orde.

Binnen zes minuten had Loon Lions al vier driepunters laten neerzinken, maar kon in het eerst kwart niet loskomen van Grasshoppers, dat onder de Landsmeerse basket vrij spel leek te hebben.

Het kwart eindigde in 18-20. In de tweede periode vielen de scores voor beide teams wat minder makkelijk, maar Loon Lions ging met een 33-30 voorsprongetje de rust in.

De Lions kwamen geïnspireerd uit de kleedkamer. Zeven punten van Lindsay Pengel en twee driepunters van Charlotte van Kleef leidden het Landsmeerse team binnen vijf minuten naar een 50-34 voorsprong.

Charlotte van Kleef

Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld, maar drie achtereenvolgende driepunters van Ilse Kuijt brachten het Katwijkse team weer op een afstand van vier punten: 52-48. Nadine Boesaart zorgde vervolgens voor wat lucht en een kwartstand van 54-48.

In de laatste periode stelde Loon Lions snel orde op zaken. Roos Hof startte met een driepunter en in de vijfde minuut kon Kim Hartman na een steal 66-50 maken. Dat gat was voor Grasshoppers te groot om nog te dichten. In de laatste minuten kon coach Van Steijn al zijn junioren in het veld brengen om te tonen dat een nieuwe lichting Landsmeers talent bezig is haar weg naar de top vinden.

Fotoalbum

Loon Lions vs Solar-systemen Grasshoppers 16-12-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.