Jeugdig Loon Lions verslaat CTO

Lindsay Pengel

Dat Loon Lions op dit moment veel geblesseerde speelsters heeft, is niet alleen maar nadelig.

Zonder Tanya Bröring, Fieke Ligthart, Ella Bouman, Tessel van Dongen en José Verhulsdonck traden de Lions zaterdagavond aan tegen het CTO en wonnen met 73-61.

In de Landsmeerse gelederen bevonden zich aanstormende talenten als Indy Le Belle, Claire Hirman, Quinty Kuiper, Cheryl Donk en Lies van Straten. Allemaal in het bezit van gouden medailles die verdiend werden bij Nederlandse jeugdkampioenschappen. Zij krijgen nu voor het eerst de kans op het hoogste niveau te acteren.

Een Landsmeers jeugdtalent dat al eerder haar opwachting in het eerste team mocht maken was pointguard Lindsay Pengel. Nog niet zo lang geleden 18 geworden en inmiddels volledig gearriveerd in de Vrouwen Basketball League. Met 18 punten en 6 rebounds werd ze na afloop van de wedstrijd gekroond tot Lady of the Game.

Charlotte van Kleef liet haar eerste double-double in Landsmeerse dienst noteren: zij scoorde 16 punten en plukte 10 rebounds. Veterane Nadine Boesaart was ook actief onder de borden. Ook zij pakte 10 rebounds en voegde daar nog 7 punten aan toe. Roos Hof liet met haar 15 punten zien dat ze na haar blessure weer helemaal terug is.

Charlotte van Kleef

Niettemin hadden de Lions aanvankelijk nog veel moeite met het door Molly McDowell gedrilde talententeam. Roos Hof besloot het eerste kwart met een driepunter en zorgde daarmee voor een kwartstand van 18-11, maar het CTO gaf nog lang niet op.

Vita Stam bracht het Amsterdamse team in de zesde minuut zelfs op een voorsprong van 24-27, maar Charlotte van Kleef antwoordde adequaat met twee opeenvolgende driepunters: 30-27. Toch stond Loon Lions met rust weer op een kleine achterstand van 30-31.

Roos Hof

Drie treffers achtereen uit de handen van Roos Hof brachten de Lions in de derde periode definitief op voorsprong: 41-37. Het vierde kwart brak aan bij een stand van 47-41, maar vanaf dat moment bouwden de Lions de marge snel verder op. De Lions speelden een goed derde kwart. “Daar was ik trots op”, zei coach Harvey van Steijn na afloop. “We lieten op dat moment karakter zien en opeens begonnen we ook beter te spelen.”

Een driepunter van Lindsay Pengel bracht het verschil op 59-45 en CTO-coach Molly McDowell tot razernij, maar de strijd was intussen wel gestreden. In de laatste minuten haalde coach Harvey van Steijn zijn meer ervaren speelsters naar de bank en bracht tot enthousiasme van de supporters alle junioren in het veld. Dat leidde toch nog tot een boeiend einde van een wedstrijd die op dat moment al geen wedstrijd meer was.

Fotoalbum

Loon Lions vs CTO 3-12-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.