Loon Lions verliest van koploper Dozy Den Helder

Epiphany Etienne

Loon Lions verloor zaterdagavond in eigen huis met 67-86 van Dozy Den Helder. Het Helderse team blijft daardoor aan kop gaan, terwijl Loon Lions zo langzamerhand naar de onderste regionen afdaalt.

Een ongewone positie voor het Landsmeerse team. We moeten ver teruggaan in de tijd om een losing streak van drie wedstrijden tegen te komen. Het verschil wordt dit seizoen gemaakt door de Amerikaanse speelsters, die dit seizoen in ruime getale zijn teruggekeerd in de Nederlandse competitie, maar (nog) niet bij Loon Lions.

Zo ook deze wedstrijd: de Helderse Amerikaanse Gabriela Bronson scoorde 31 punten en won de wedstrijd voor haar team. Femke Slim en Janiek van Veen maakten beide 16 punten voor Den Helder en Maaike Klein 15.

Bij Loon Lions was Epiphany Etienne in goede vorm met 19 punten en 6 rebounds. Als Tanya Bröring na de wedstrijd niet gehuldigd was geworden voor het passeren van de 1000-punten grens met het Nederlands team, was Epiphany zeker de Landsmeerse Lady of the Game geworden.

De gelouterde aanvoerder zelf speelde zaterdagavond niet de beste wedstrijd uit haar lange carrière, met 3 treffers uit 21 pogingen, maar kwam mede dankzij 7 uit 7 vrije worpen toch nog op een totaal van 14 punten. De derde Landsmeerse speelster in de dubbele cijfers was Fieke Ligthart, die eveneens 14 punten liet aantekenen.

Fieke Ligthart

Loon Lions bleef een paar minuten in het spoor van Den Helder, maar mede dankzij vier geslaagde driepunters in vier minuten verdween het team van de Italiaanse coach Anna Vicenzetto snel uit het zicht. Na het eerste kwart keken de Lions tegen een 14-31 achterstand aan.

Een goed Landsmeers tweede kwart zorgde ervoor dat het toch weer een wedstrijd werd. Epiphany Etienne en Roos Hof mikten beiden een driepunter raak en in de vijfde minuut lag het verschil weer binnen de 10-punten grens. Met rust was de stand 37-45.

De hele derde periode bleef het verschil zo rond de tien punten hangen, waarbij het aan Helderse kant vooral Gabriela Bronson was die ervoor zorgde dat haar team op voorsprong bleef.

De vierde periode begon bij een stand van 51-61. Een onsportieve fout van Britt Zappey en een technische fout van coach Vincenzetto in de vierde minuut gaven Tanya Bröring de gelegenheid om vanaf de vrije worplijn drie keer aan te leggen en het verschil terug te brengen naar vier punten: 60-64.

Op de tribune gingen de Landsmeerse fans er nog even goed voor zitten, maar verder kwam Loon Lions niet. Een waar foutenfestival aan Lions-kant bracht de Helderse speelsters keer op keer aan de vrije worplijn en ditmaal verdwenen de bezoeksters voorgoed uit zicht.

Het resultaat was een toch nog afgetekende Helderse overwinning.

Tanya Bröring gehuldigd voor > 1000 punten als international

Fotoalbum

Loon Lions vs Dozy Den Helder 18-11-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.