Charlotte van Kleef naar Finale World University League in China

Ze is net terug uit Sri Lanka waar ze topscorer werd op de FIBA U23 3×3 Nations League, maar komende week gaat Loon Lions speelster Charlotte van Kleef weer op pad. Ze zal afreizen naar Xiamen in China om deel te nemen aan de finale van de World University League 3×3 basketball.

In China zal zij samen met Marieke van Schie (Grasshoppers), Evi Dekker (CTO Amsterdam) en Katie Gout (Grasshoppers) de Vrije Universiteit Amsterdam vertegenwoordigen.

Eerstejaars geneeskunde studente Lindsay Pengel was eigenlijk ook geselecteerd voor deze finale, maar zij viel helaas op het allerlaatste moment af in verband met een blessure. In haar plaats gaat nu Katie Gout.

Het toernooi staat open voor universitair studenten tussen de 18-24 jaar. Speelsters van een team moeten studeren aan één en dezelfde universiteit. De 20-jarige Charlotte van Kleef doet sinds deze maand een pre-master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de VU, nadat zij deze zomer op de Hogeschool van Amsterdam afstudeerde.

Aan het vrouwentoernooi zullen 16 Universiteiten deelnemen, verdeeld over 4 poules. Voor de Finals hebben de universiteiten zich moeten kwalificeren, eerst in eigen land en daarna per continent. De VU Amsterdam heeft een wildcard gekregen, vanwege het hoge 3×3 niveau in Nederland.

Lions-speelster Van Kleef treft in poule B de Universiteiten uit Chili, Portugal en Canada. Afhankelijk van het resultaat zal het team van de VU doorstromen naar de kwartfinales.

14 september VU Amsterdam – Universidade do Porto (Portugal)
15 september VU Amsterdam – Universidad Catolica (Chili)
15 september VU Amsterdam – University of Regina (Canada)

In andere poules zitten universiteitsteams uit China, Australië, Frankrijk, Hongarije, Oeganda, Argentinië, Japan, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Oekraïne, Litouwen en Senegal.

Grote favoriet is het team van de Oekraïnse Universiteit Vasyl Stefanyc, waarin Darya Zavidna speelt. Zij werd met Oekraïne afgelopen zomer ten koste van Nederland nog winnaar van het brons op het WK 3×3.

Titelverdediger is Lithuanian Sports University. In de eigen poule van de VU is vooral de University of Regina een gevaarlijke tegenstander. Dit team werd vorig jaar nog tweede.

Charlotte van Kleef vertrekt met haar teamgenoten op dinsdag 12 september van Schiphol naar China en keren een week later op 19 september weer terug.

Voor meer informatie: http://www.fisu.net/news/basketball-3×3 en ook https://play.fiba3x3.com/events/3edf9e1d-0e35-4a6a-a70b-c99a7360cb78