Charlotte van Kleef wint zilver bij FIBA U23 Nations League

Loon Lions speelster Charlotte van Kleef heeft met het U23 3×3 Nederland Team de tweede plaats behaald tijdens de allereerste FIBA U23 3×3 Nations League.

Afgelopen dagen werden in het warme en vooral natte Colombo in Sri Lanka de laatste twee toernooien afgewerkt. Eerder werd al in Tsjechië en Hongarije een drietal toernooien gespeeld. In het tussenklassement stond Nederland tweede, achter Tsjechië en net voor Hongarije. Het was vooraf ook duidelijk dat de prijzen tussen deze drie teams verdeeld zouden worden.

Op vrijdag werd het derde toernooi geplaagd door de regen, waardoor op zaterdagochtend de finales gespeeld moesten worden. Nederland won in de halve finale knap van Tsjechië (19-13), maar verloor helaas in de finale van Hongarije (20-12). De zaterdag stond daarna in het teken van trainingen, het geven van clinics en nog een uitstapje naar een tempel in Colombo.

Op zondag werd het laatste toernooi gespeeld, de zogenaamde stop 5. De verschillen tussen Hongarije, Tsjechië en Nederland waren klein en duidelijk was dat de winnaar ook winnaar van het Nations League zou worden.

Nederland zat in een poule met twee teams van Sri Lanka. Nederland won met 21-1 en 22-7. In deze wedstrijden nam Charlotte respectievelijk 13 en 16 punten voor haar rekening.

De halve finale werd gespeeld tegen Tsjechië. Ook deze wedstrijd won Nederland vrij eenvoudig. Het werd 21-11 en Charlotte scoorde ook hier met 9 punten weer het merendeel van de punten.

Aan het eind van de dag werd de finale gespeeld, wederom tegen Hongarije. Nederland kwam duidelijk schotkracht te kort. Het verloor uiteindelijk met 9-19, en ook nu waren de meeste punten van de hand van Charlotte (7 stuks).

Door dit verlies zag Nederland het team van Hongarije net voor zich eindigen, maar wist het Tsjechië wel achter zich te laten. Het jonge U23 3×3 team van coach Jeanine Tjin a Sioe mag echter trots zijn op het behaalde resultaat: zilver bij de wereldwijde FIBA U23 3×3 Nations League.