Drie keer verlies Nederland tegen Amerikaanse Collegeteams

Hoewel de Orange Angels er niet in zijn geslaagd om met een overwinning tegen één van de Amerikaanse top Collegeteams weer naar Nederland te komen, kan teruggekeken worden op een waardevolle week.

Het NT met Tanya Bröring en Roos Hof kruisten de degens met een tweetal top Collegeteams, met daarin de toptalenten uit Amerika. In het prachtige Rome verloor Nederland twee keer van UConn uit Connecticut en één keer tegen DUKE.

De eerste wedstrijd tegen UConn ging heel gelijk op. Met uitzondering van het derde kwart kon Nederland de Amerikaanse talenten goed bijbenen; het werd 68-52.

In de tweede wedstrijd tegen datzelfde UConn schoot het collegeteam uit de startblokken en was Nederland meteen vanaf het begin kansloos. Na drie kwarten stond het al 42-82.

Omdat UConn in het laatste kwart de touwtjes liet vieren bleef de schade beperkt tot 66-88.

In de derde wedstrijd troffen de Orange Angels het collegeteam DUKE uit Durham North Carolina. Ook deze wedstrijd dolf Nederland het onderspit en was het collegeteam te sterk.

De wedstrijd was bij rust al gespeeld: 31-48. De tweede helft ging nog wel gelijk op, maar dit was niet voldoende om de opgelopen achterstand in te lopen: 66-84.

Het NT is vandaag weer naar huis gekomen. Voor Tanya Bröring en Roos Hof zit het NT-seizoen er op en zij sluiten nu aan bij de selectie van Loon Lions.