Komende vrijdag 3×3 EK in Amsterdam van start

Komende vrijdag zullen de 3×3 Europese Kampioenschappen plaatsvinden op het Amsterdamse Museumplein.

De EK 3×3 maak onderdeel uit van de Urban Sportsweek die al op woensdag 5 juli starten. Op het Museumplein zullen dus ook andere sporten te zien zijn, zoals skateboarden, bmx, klimmen, inlineskating, urban voetbal, urban hockey, breakdancing en nog meer.

Van 7-9 juli is het Museumplein echter decor voor top 3×3 basketball.

Alle topploegen uit Europa zullen present zijn, naast de wereldkampioenen uit Servië (m) en Rusland (vr) uiteraard ook onze eigen
Nederlandse dames en heren.

Dat we niet kansloos zijn voor een medaille, bleek uit de resultaten van het WK, amper twee weken geleden. De mannen wonnen daar heel knap zilver, de vrouwen verloren de strijd om het brons en werden vierde.

Op het EK zitten de vrouwen in een poule met Frankrijk en Ierland, de mannen spelen tegen Oekraïne en Turkije.

Deze keer geen speelsters van Loon Lions in de selectie. Charlotte van Kleef, die vorig jaar nog wel in de WK-ploeg zat, gaat nu met het 5×5 Nederlands Team voor twee oefeninterlands naar Japan. Wel in de EK-ploeg voormalig Loon-speelster Sharon Beld, die samen met Jacobine Klerx (Lekdetec), Loyce Bettonvil (Lekdetec) en Karin Kuijt (Lekdetec) de Nederlandse eer in Amsterdam hoog zullen houden. De Nederlandse mannen zullen in hun vaste samenstelling uitkomen op het EK.

Voor meer informatie, tickets e.d. kijk op de facebookpagina van ‘3×3 basketball netherlands’. Er is echter ook een eigen EK website:
http://www.fiba.com/nl/3x3europecup/2017