Loon Lions maakt 1-1

Loon Lions heeft woensdagavond de halve finale tegen Solar-systemen Grasshoppers weer in evenwicht gebracht. De serie is nu gereduceerd tot een best-of-three. Met thuisvoordeel voor Grasshoppers, dat wel. De komende twee wedstrijden vinden in Katwijk plaats.

Loon Lions was duidelijk in betere doen dan afgelopen zaterdag, toen met 56-63 werd verloren. De Lions waren aan beide zijden van het veld attent, gedisciplineerd en effectief. De scores waren nu ook beter verdeeld over het team. Ditmaal wonnen de Landsmeersen, met 71-51.

Coach Molly McDowell was in haar nopjes. “We hebben ons prima gerevancheerd en dat was ook nodig. De videobeelden van afgelopen zaterdag wezen uit dat we echt niet goed bezig waren. Vandaag wel. Op een korte periode in het tweede kwart na speelden we gewoon goed. We hielden ons aan onze afspraken en dat is belangrijk, want we zijn daarvan afhankelijk.”

Epiphanny Etienne

Fieke Ligthart had een fraaie double-double, met 14 punten en maar liefst 16 rebounds. Tanya Bröring zat dicht tegen tweemaal dubbele cijfers aan met 17 punten en 9 assists.

Loon Lions startte met een 9-0 run voordat Grasshoppers in de vijfde minuut pas een eerste score liet aantekenen. Vanaf dat moment zat het team uit Katwijk in de achtervolging. Langszij komen lukte niet, maar de Lions ontsnapten pas echt in de laatste fase van de wedstrijd.

Na het eerste kwart stond het 22-15. Solar-systemen Grasshoppers kwam in de negende minuut terug tot 32-26 door een score van Noor Driessen, maar met rust was het verschil weer opgelopen tot een voor Loon Lions redelijk comfortabele marge van 9 punten, 37-29.

Kim Hartman, 9 punten

In de tweede helft wist Loon Lions de concentratie goed vast te houden. Het team van coach McDowell gaf verdedigend weinig ruimte weg, maar kon niet echt wegkomen van de taaie Katwijksen. Floor Kuijt bracht in de negende minuut met twee vrije worpen haar team weer gevaarlijk dicht in de buurt van de Lions: 51-45. Een driepunter van Tessel van Dongen verschafte weer wat lucht en Jasmijn Overbeeke zette de kwartstand vanaf de vrije worplijn op 55-46, opnieuw een marge van 9 punten dus.

In het vierde kwart liep Tanya Bröring tegen haar vierde fout op en haalde Molly McDowell haar aanvoerder naar de kant. Geen nood, back-up pointguard Lindsay Pengel bracht even later met een driepunter het verschil op 63-46, waarna de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld was. Het verschil liep uiteindelijk op tot twintig punten.

Zaterdag wordt de serie voortgezet in Katwijk. De derde wedstrijd begint om 19:30 uur.

Fotoalbum

Loon Lions vs Solar-systemen Grasshoppers 3 mei 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.