Loon Lions sluit competitie af met winst op Amazone

De tweede plaats was al een feit, maar Loon Lions deed zijn sportieve plicht en won in eigen huis met 85-44 van Amazone. Het Utrechtse team eindigde de competitie zonder ook maar één winst.

De Lions beginnen volgende week zaterdag 29 april de play-offs in het Indoorcentrum Landsmeer tegen Solar-systemen Grasshoppers. De tweede wedstrijd in de best-of-five serie speelt Loon Lions eveneens in eigen huis, op woensdag 3 mei.

In de andere halve-finaleserie speelt het als eerste geëindigde Lekdetec tegen Dozy Den Helder, dat gisteravond de vierde plaats veroverde door een overwinning op Renes Binnenland.

Charlotte van Kleef scoorde zaterdagavond 17 punten en had 7 rebounds, Kim Hartman eindigde met 12 punten en 7 steals en Fieke Ligthart liet 12 punten, 7 rebounds en 6 assists noteren. Aanvoerder Tanya Bröring leverde een allround prestatie met 11 punten, 6 assists, 5 rebounds en 4 steals. Ook junioren Lindsay Pengel en Epiphanny Etienne bereikten dubbele cijfers, met elk 10 punten.

Kim Hartman werd Lady of the Game

Bij Amazone, waar coach Mathilda Parmentier slechts over zeven speelsters kon beschikken, boekte Daniëlle Pruys een double-double, met 14 punten en 10 rebounds.

Het kostte Loon Lions een tijdje om op gang te komen. De eerste acht minuten ging de wedstrijd gelijk op en de periode eindigde met een stand van 18-14.

Drie achtereenvolgende scores van Lindsay Pengel ontketenden in het tweede kwart de Lions en zorgden voor een 24-14 voorsprong. Kim Hartman zette 26-14 op het bord, waarna Pengel haar fraaie puntenreeks voltooide door 28-14 te maken.

Vervolgens was de beurt aan een andere junior, Epiphanny Etienne. Zij droeg 8 punten bij aan de ruststand van 39-24.

De tweede helft was vervolgens een formaliteit. Charlotte van Kleef scoorde al haar 17 punten na de rust en leverde daarmee een flink aandeel in de Landsmeerse productie in het derde en vierde kwart.

Fotoalbum

Loon Lions vs Amazone 22-4-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.