Loon Lions wint eenvoudig van Rotterdam

In het staartje van het derde kwart van de competitie deed Loon Lions goede zaken door te winnen van F.Breeman BMW Rotterdam. In eigen huis versloegen de Lions het Rotterdamse team met 62-33.

Doordat Solar-systemen Grasshoppers won van Renes/Binnenland nestelde Loon Lions zich samen met het team uit Katwijk vaster op de 2e/3e plaats.

Fieke Ligthart scoorde 12 punten en Charlotte van Kleef 11. Tanya Broring en Kim Hartman droegen elk 10 punten bij.

Loon Lions nam in de eerste periode een kleine voorsprong van 14-10. De basis voor de zege legden de Lions in het tweede kwart, waarin Rotterdam met 21-7 van het veld werd geblazen. Het resultaat was een ruststand van 35-17.

De derde periode was verrassend genoeg voor Rotterdam, dat profiteerde van een slordige Landsmeerse defensie. Het leidde tot een verkleining van de voorsprong, die desalniettemin bij de start van het laatste kwart nog steeds 16 punten bedroeg: 45-29.

In de vierde periode trok Loon Lions de teugels weer aan. Aanvallend waren in het laatste kwart de hoofdrollen weggelegd voor Charlotte van Kleef en Lindsay Pengel, die respectievelijk 8 en 7 punten (van de 17) lieten aantekenen. De resterende twee punten waren van de hand van Lauren Metz, die prompt als Lady of the Game werd gekozen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.