Eenvoudige winst Loon Lions

Charlotte van Kleef

Loon Lions won gisteravond, zonder zich echt in te spannen, met 54 – 40 van KEUS/Royal Eagles uit Apeldoorn. Dankzij deze overwinning en het verlies van Solar Systemen Grasshoppers (62 – 66 van Lekdetec.nl) klommen de Lions naar een gedeelde tweede plaats.

Beau Baars scoorde 14 punten en werd na de wedstrijd tot ‘Lady of the Game’ gekroond. Captain Tanya Bröring volgde met 13 punten en Fieke Ligthart droeg 9 punten en 7 rebounds bij.

Beau Baars, lady of the game

Bij KEUS/Royal Eagles kwam alleen Esther Fokke, mede dankzij drie driepunters, met 13 punten in de dubbele cijfers.

In de eerste periode ging de wedstrijd tot de vierde minuut gelijk op (7 – 6). Een door Beau Baars en Fieke Ligthart ingezette versnelling vertaalde zich in een 12 – 0 run. Met een schot vanachter de boog bepaalde Anne van Vlijmen de kwartstand op 19 – 9.

Het Apeldoornse team startte het tweede kwart voortvarend en bracht binnen twee minuten het verschil tot zes punten terug. Dit verschil bleef tot de zevende minuut op het scorebord staan (25 – 19), maar toen vonden achtereenvolgens Tanya Bröring, Fieke Ligthart en Tessel van Dongen het welletjes.
Ruststand: 31 – 19.

Epiphany Etienne

Met een tweede driepunter van Beau Baars leek Loon Lions direct verder weg te lopen, maar door scores van Esther Fokke en Asa Kantebeen klampte KEUS/Royal Eagles weer aan. Een 5 – 0 run zorgde in de vijfde minuut voor een 42 – 26 tussenstand. Vervolgens vervielen beide teams in allerhande slordigheden. Loon Lions wist de basket helemaal niet meer te vinden en de gasten slechts éénmaal, maar dan wel van ver (42 – 29).

De start van het vierde kwart was voor KEUS/Royal Eagles. Met een score en drietje werd het verschil teruggebracht tot acht punten (42 – 34). Voor Loon Lions was dit de broodnodige wake-up call en het was Charlotte van Kleef die uit een aanvallende rebound wist te scoren. Tanya Broring, Beau Baars (met haar 4e driepunter) en Kim Hartman volgden dit goede voorbeeld en binnen drie minuten was het verschil zeventien punten (51 – 34) en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 54 – 40.

Fotoalbum

Loon Lions vs Keus/Royal Eagles 11-2-2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.