Lions sluiten jaar af met monsterzege op Amazone

Tessel van Dongen werd Lady of the Game en ging op de foto met de U14 van Blue Stars

Loon Lions gaat met een goed gevoel de kerstvakantie in. De regerende landskampioen eindigt de eerste helft van de competitie op een tweede plek in de ranglijst en dat is na het desastreuze begin van de competitie een uitstekend resultaat.

De Lions nemen deel aan de Final Four op vrijdag 6 en mogelijk zaterdag 7 januari, indien op vrijdag van het als derde geëindigde Binnenland gewonnen wordt. In de andere halve finale spelen koploper Lekdetec en het als vierde genoteerde Solar-systemen Grasshoppers tegen elkaar.

De wedstrijd tegen Amazone eindigde in het ICL in een mooi symmetrisch cijferpaar: 83-38. Coach Molly McDowell zette al haar gezonde speelsters in en gaf iedereen ongeveer evenveel speeltijd.

Tanya Bröring eindigde de wedstrijd met 18 punten, 9 assists, 7 steals en 5 rebounds. Tessel van Dongen en Beau Baars scoorden beiden 15 punten. Beau mikte vijf driepunters raak en Tessel drie. Charlotte van Kleef had 13 punten. Jasmijn Overbeeke liet met 5 punten en 6 steals zien al weer aardig aan het hoogste niveau gewend te raken.

Tanya Bröring: 18 punten, 9 assists, 7 steals en 5 rebounds

In totaal hadden de Lions 29 steals, wat een beetje het karakter van de wedstrijd aangeeft: Loon Lions bleef vrijwel de hele wedstrijd scherp, ook toen de voorsprong tot meer dan 40 punten was opgelopen.

Bij Amazone scoorde de vertrekkende Oostenrijkse Camilla Neuman 11 punten en kwam Renee Hoveling tot 13 punten.

Tanya Bröring opende de wedstrijd met twee opeenvolgende driepunters en zette daarmee de toon. Lindsay Pengel beëindigde het kwart met ook een schot vanachter de driepuntslijn en bepaalde de eindstand van het kwart daarmee op 21-12.

Jasmijn Overbeeke had 6 steals

In het tweede kwart brachten de Lions het afstandskanon Beau Baars in stelling. Mede door drie driepunters van haar hand werd de rust bereikt met een comfortabele Landsmeerse voorsprong van 20 punten: 47-27.

Onmiddellijk na rust volgden twee nieuwe driepunters van Beau, plus één van Tessel en daarna was er geen houden meer aan voor het geteisterde Amazone. De Lions pakten steal op steal en wonnen de periode met 24-7, wat een totaalstand van 72-24 opleverde.

De maximale voorsprong bereikte Loon Lions in het vierde kwart, toen Tessel van Dongen met haar derde driepunter 81-29 scoorde en het verschil tot 52 punten opliep. Daarna was de beurt nog even aan Amazone, dat de wedstrijd beëindigde met een 2-9 run.

Fotoalbum Tine Sierink

Loon Lions vs Amazone 17 december 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.