Loon Lions verslaat Renes Binnenland

Vorige week ontsnapte koploper Lekdetec nog ternauwernood in de zoemer, gisteravond bracht Loon Lions het als tweede gerangschikte Renes Binnenland een stevige nederlaag toe. De landskampioen kan inmiddels ook dit jaar weer mee met de top, zo lijkt het.

In eigen huis won Loon Lions met 74-61 van kampioenskandidaat Binnenland. Fieke Ligthart blonk uit door 28 punten te scoren en 8 rebounds te pakken. De Landsmeerse international heerste onder de borden, wat ook bleek uit de overall-statistieken: Loon Lions scoorde 42 punten van dichtbij de basket, Binnenland 18. Ook pakten de Lions 35 rebounds, terwijl Binnenland er slechts 25 had.

Fieke Ligthart, 28 punten en 8 rebounds
Fieke Ligthart, 28 punten en 8 rebounds

Tanya Bröring kwam tot 12 punten en 9 rebounds. Bij Binnenland scoorde Gabriëlle van den Bosch 15 punten, Maxime Essenstam 14 en Inez van Hulsen 10.

Molly McDowell toonde zich na afloop een tevreden coach. “Fieke was vanavond geweldig, waarmee ik blij ben, maar ook over het geheel genomen speelden we goed, zowel aanvallend als verdedigend. Van een goed team als Binnenland is het lastig winnen, maar vanavond konden we ze afstoppen, terwijl we voor onszelf veel kansen wisten te creëren. Ik hoop dat we hierop verder kunnen bouwen.”

Afstandsschutter Gabriëlle van den Bosch scoorde de eerste negen punten voor Binnenland met twee rake driepunters en drie geslaagde vrije worpen. De driepuntsspecialiste van Loon Lions, Beau Baars, had met twee missers wat langer tijd nodig om te kalibreren, maar mikte vervolgens ook twee keer achtereen raak vanachter de boog: 6-9. Het eerste kwart eindigde in een kleine 10-11 achterstand voor het Landsmeerse team.

Binnenland bleef ook in het tweede kwart goed schieten van grote afstand. Randell van der Lee, Janine Guyt en Maxime Essenstam lieten allen driepunters aantekenen. Beau Baars had er aan Landsmeerse kant ook nog eentje, maar verder waren de Lions vooral productief in de buurt van de basket, met name Fieke Ligthart, die in de tweede periode 13 punten op haar naam zette. Tessel van Dongen zorgde voor een ruststand van 30-27.

Kim Hartman vergrootte met een driepunter en een lay-up de marge in de derde periode tot 37-29, maar Gabriëlle van den Bosch zorgde met een driepunter weer voor aansluiting. De rest van het kwart ging gelijk op. Bij Binnenland mikte Inez van Hulsen twee driepunters binnen, bij de Lions ging Fieke Ligthart opnieuw lekker te keer onder de basket.

Tanya Bröring, 12 punten en 9 rebounds
Tanya Bröring, 12 punten en 9 rebounds

De vierde periode ging van start bij een stand van 49-45, waarna – zoals zo vaak als er een wedstrijd gewonnen moet worden – Tanya Bröring aan het werk ging. Met negen achtereenvolgende punten in vier minuten zorgde de Landsmeerse aanvoerster voor een gaatje van 60-53, wat Binnenland vervolgens niet meer kon dichten.

José Verhulsdonck en Charlotte van Kleef brachten hierna de voorsprong in de dubbele cijfers, 66-55. Met nog twee minuten te spelen en een goed lopende Landsmeerse machine, was de rest van de wedstrijd alleen nog relevant voor de persoonlijke statistieken.

Fotoalbum Tine Sierink

Loon Lions vs Renes Binnenland 12-11-2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.