Lions weer alleen op kop na winst op Grasshoppers

Loon Lions mag zich weer enig koploper noemen, na een overwinning op concurrent Solar-systemen Grasshoppers. In eigen huis versloegen de Lions het Katwijkse team met 66-58.

Een knappe prestatie, gezien het kleine aantal fitte speelsters waarover coach Molly McDowell beschikt: Fieke Ligthart, Epiphany Etienne en Denise Bloemkolk bevinden zich nog steeds in de ziekenboeg en Sanne van Dongen is nog steeds in Zuidoost-Azië. Daar tegenover stond de rentree van José Verhulsdonck, sneller dan verwacht, en de ontpopping van junior Lindsay Pengel, die zich op het hoogste niveau goed lijkt thuis te voelen.

Kim Hartman scoorde 22 punten en werd tot Lady of the Game gekozen. Tanya Bröring had 18 punten en Marlous Nieuwveen 10. Tessel van Dongen mikte drie driepunters raak en scoorde 9 punten.

KIm Hartman, Lady of the Game
KIm Hartman, Lady of the Game

Bij Solar-systemen Grasshoppers was Sharon Beld de productiefste speelster met 12 punten.

Coach Molly McDowell besteedde de afgelopen week veel aandacht aan de defensie. “We deden dat goed, behalve in twee korte periodes in het tweede en derde kwart. En dat waren precies de twee momenten waarop Grasshoppers een aantal punten op rij kon maken. In het vierde kwart waren we echt goed geconcentreerd bezig. Grasshoppers kreeg bijna geen gelegenheid tot goede doelpogingen en op een bepaald moment pakten we vier, vijf steals achter elkaar. Dat gaf de doorslag.”

De teams bleven de hele wedstrijd dicht bij elkaar. De Lions kwamen door scores van Kim Hartman en Marlous Nieuwveen op een 6-0 voorsprong, maar moesten toestaan dat Grasshoppers het eerste kwart won met 14-15.

Een driepunter en een achterwaartse lay-up van Kim Hartman brachten Loon Lions in de tweede periode weer aan de leiding, 24-22, maar de wedstrijd bleef in evenwicht. De rust brak aan met een minieme Landsmeerse voorsprong van 32-33.

Lindsay Pengel
Lindsay Pengel

Het evenwicht bleef in stand tijdens de derde periode, toen het lange-afstandsgeschut in stelling werd gebracht. Tessel van Dongen en Sonja Kuijt wisselden driepunters uit, elk twee, waarna Beau Baars van achter de boog de stand van 48-47 op het bord zette. Maar Iris Govers bracht aan het einde van het kwart Grasshoppers weer aan de leiding: 52-54.

In de laatste periode voerden de Lions de verdedigende druk nog wat op. Een 7-0 run sloeg een klein gaatje, 59-54, voordat ex-Lion Sharon Beld antwoordde en 59-56 maakte. Een nieuwe run werd ingeleid door de derde driepunter van Tessel van Dongen. Een assist van Tanya Bröring op Kim Hartman zorgde tussen twee time-outs van de Katwijkse coach Rick Driessen voor 64-56 en een volgende assist van Tanya op Marlous Nieuwveen leverde een 66-56 voorsprong op. Inmiddels was de laatste minuut in gegaan en konden twee geslaagde vrije worpen van Ingrid Driessen niet verhinderden dat de winst in Landsmeer bleef. Het Katwijkse team scoorde in het laatste kwart niet meer dan vier punten.

Fotoalbum Tine Sierink

Loon LIons vs Solar-systemen Grasshoppers, 19-3-2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.