Lions zeker van Final Four na winst op Lekdetec

Loon Lions verzekerde zich zaterdagavond van een plaats in het Final Four-toernooi door een ruime 69-53 overwinning op Lekdetec. De Lions hadden een kwart nodig om de juiste modus te vinden, maar namen in de tweede periode een voorsprong die ze niet meer afstonden.

Fieke Ligthart leidde het team met 23 punten, Tessel van Dongen scoorde 13 punten en Tanya Bröring kwam tot 11 punten en 6 assists.

Fieke Ligthart, 23 punten
Fieke Ligthart, 23 punten

Bij Lekdetec liet Karin Kuijt 19 punten aantekenen, Jacobine Klerx 15 en Loyce Bettovil 13. Het probleem van het Bemmelse team was misschien dat de overige speelsters in totaal niet meer dan 6 punten bijdroegen.

In de eerste periode liep Loon Lions nog wat achter de feiten aan. Loyce Bettonvil en Jacobine Klerx brachten de landskampioen op een 0-5 voorsprong voordat Tessel van Dongen kon antwoorden met een driepunter. Een tweede driepunter van haar hand en even later een derde zorgden ervoor dat de Lions de aansluiting met het toen nog makkelijk scorende Lekdetec niet kwijt raakten. Na het eerste kwart stonden de Lions op een 21-25 achterstand.

In de zesde minuut zette Marlous Nieuwveen vanaf de vrije worplijn Loon Lions voor het eerst op voorsprong, 29-27. Scores van Tanya Bröring (4) en Fieke Ligthart (7) hielden de Lions op voorsprong en de rust brak aan bij een stand van 40-37.

Tanya Bröring, 11 punten en 6 assists
Tanya Bröring, 11 punten en 6 assists

In het derde kwart bleef de wedstrijd nog even spannend. Karin Kuijt bracht het verschil in de vijfde minuut op 47-44, waarna een paar rommelige minuten volgden alvorens Loon Lions met een 9-0 run (5 punten van Tanya Bröring en 4 van Fieke Ligthart) de wedstrijd naar zich toe trokken. Het kwart eindigde met een Landsmeerse voorsprong van 56-44.

Fieke Ligthart bracht meteen na aanvang van de vierde periode met twee scores de marge op 16 punten, 60-44, maar Lekdetec wist nog een keer terug te komen tot 60-50 alvorens Beau Baars met een van haar driepunters de wedstrijd definitief besliste, 63-50. De Lions gaven daarna weinig meer weg en bouwden het verschil nog uit tot 16 punten.

Fotoalbum Tine Sierink

Loon Lions vs Lekdetec, 28-11-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.