Loon Lions vecht zich naar winst

Post-game interviews Sanne van Dongen en Tanya Bröring

Fotoalbum Tine Sierink

Loon Lions vs Solar-systemen Grasshoppers 15 sept 2015

Loon Lions vecht zich naar winst

Het nieuwe Loon Lions is een team dat vecht om te winnen. Dat bleek duidelijk uit de eerste competitiewedstrijd tegen Solar-systemen Grasshoppers. De ploeg uit Katwijk toonde zich drie kwarten lang het beste team, maar uiteindelijk sleepte een getergd Loon Lions een verlenging uit het vuur en won met 76-72.

“We hebben nog geen ritme”, zei Tanya Bröring na de wedstrijd. “We hebben door blessures nog te weinig met het hele team kunnen trainen. In de vierde periode zijn we in een zone gaan staan, kregen daardoor wat meer stops, en in die situatie begonnen ook onze schoten wat beter te vallen.”

Tanya Bröring: 22 punten
Tanya Bröring: 22 punten

Het was vooral Bröring zelf die in deze periode meer doeltreffend werd. De nieuwe aanvoerder van de Lions scoorde negen van haar 22 punten in het vierde kwart en nog eens vier in de verlenging.

De meeste productieve Landsmeerse speelster was echter Sanne van Dongen, die 24 punten liet aantekenen, waaronder drie driepunters. “Ik weet dat ik het kan”, aldus een blije Van Dongen. “Maar het gebeurt me niet zo vaak.”

Sanne van Dongen: 24 punten
Sanne van Dongen: 24 punten

Van Dongen: “Winnen na overtime geeft altijd een goed gevoel. Grasshoppers speelde goed, we hadden het moeilijk. Maar we hebben veel ervaring op het veld staan en een killer-mentaliteit. Dat geeft dan uiteindelijk de doorslag.”

Fieke Ligthart was de derde Lions in de dubbele cijfers met 15 punten.

Bij Grasshoppers was vooral Sharon Beld op schot, met vier driepunters en een totaal van 24 punten. Evelien Messemaker had er 12 en Ingrid van der Plas 11.

Sanne van Dongen scoorde negen punten in het eerste kwart en had dus een groot aandeel in de 13-12 Landsmeerse voorsprong na afloop van de periode. Toch was duidelijk dat de LIons niet in goede doen waren. Veel schoten gingen mis en de defensie was verre van waterdicht. In het tweede kwart ging dat niet beter en had Grasshoppers het beste van het spel. De Katwijkse ploeg kwam op 21-27 voorsprong, maar Sanne van Dongen en Tanya Bröring wisten de schade te beperken, zodat de rust aanbrak bij een stand van 26-31.

De derde periode was ook voor Grasshoppers, overduidelijk zelfs. Sharon Beld maakte 11 punten in het kwart en leidde haar team naar een 39-51 voorsprong kort voor het einde. Een driepunter van Sanne van Dongen in de buzzer bracht de marge weer naar enkele cijfers: 42-51.

Vijf punten van Tanya Bröring en een score van Marlous Nieuwveen zorgden voor aansluiting na de start van de laatste periode, 49-53. In de zesde minuut trok Fieke Ligthart de stand gelijk, 58-58. Een puntje-puntje fase volgde. Grasshoppers kwam kort voor tijd door een driepunter van Inez van Hulsen op 60-65, maar Sanne van Dongen antwoordde met gelijke munt en Fieke Ligthart bepaalde vanaf de vrije-worplijn de eindstand van de reguliere periode op 65-65.

Fieke Ligthart: 15 punten
Fieke Ligthart: 15 punten

Met het publiek op de banken leken de Lions in de verlenging op winst af te stevenen, maar in de laatste minuut bracht Sharon Beld met een driepunter de marge van vier punten terug tot één, 73-72. Sanne van Dongen maakte met een vrije worp 74-72, waarna de volgende Katwijkse poging met nog zes seconden op de klok geen doel trof en José Verhulsdonck de verdedigende rebound pakte. Een fout tegen haar leidde tot vrije worpen aan de overzijde, die Verhulsdonck koeltjes raak mikte.

José Verhulsdonck: beslissende rebound en vrije worpen
José Verhulsdonck: beslissende rebound en vrije worpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.