Afscheidswedstrijd eindigt in huwelijksaanzoek

Dat het afscheid van Belinda Bos en Molly McDowell bij sommigen een klein brok in de keel zou veroorzaken, was voorspelbaar. Dat uiteindelijk op de tribunes tientallen zakdoeken tevoorschijn moesten worden getrokken om de ontroeringstranen te stelpen, was onverwacht. Dat gebeurde toen Molly na een toespraak voor Belinda knielde en haar onder luid gejuich van de tribunes ten huwelijk vroeg. Mooier kan je het niet krijgen.

_DSC9534

Niet dat er daarvoor geen memorabele momenten waren geweest. Het wedstrijdje tussen Loon Lions en de oud-Lions was gezellig. Anouk Biesters, Ayla Simdorn, Gerda Heinen, Ilana Vergunst, Kris Biesters, Liva Nimroda, Marie Hoogstraten en Nadine Boesaart hadden zich nog een keer in het tenue van de Lions getooid om het samen met Molly en Belinda op te nemen tegen het huidige Lions-team van coach Rob Brand. Ook haar grootste fan Raymond was door Molly gevraagd mee te doen.

_DSC9469

Scheidsrechters Edwin Wallaart en Edward van Ruiven leidden de wedstrijd bekwaam en met gevoel voor decorum. Ze legden de wedstrijd één minuut voor afloop stil voor een langdurige applauswissel en begeleidden Belinda en Molly naar de kant.

Na bijna twintig jaar in de eredivisie hebben de Lions een traditie gevestigd en het nieuwe bestuur vond het tijd worden dit te tonen. Na de wedstrijd werden vier banieren onthuld, met daarop vermeld in welke jaren de Lions prijzen wonnen: vijf keer de Supercup, vijf keer de Final Four, vijf keer de Carla de Liefde trofee en vijf keer het Landskampioenschap.

Drie mannen en één vrouw trokken het papier naar beneden. Steve Leysner vertegenwoordigde zijn overleden vader Roy Leysner, die in 2000 en 2001 met de Lions de eerste bekers binnenhaalde. Vincent Post was al die tijd bestuurslid en Piet Reijne maakte het tussen 2003 en 2014 met ProBuild financieel mogelijk. Nadine Boesaart ten slotte is de enige speelster die alle twintig medailles in haar kast heeft hangen. Laki Lakner had natuurlijk ook tussen dit gezelschap moeten staan, maar vertoefde met het mannenteam in Luxemburg.

Angelique Post (1984-1999, nummer 10) en Gerda Heinen (2000-2008, nummer 14) mochten een persoonlijke banier onthullen. Ze speelden lang in Landsmeer, leverden een belangrijke bijdrage aan het succes van de Lions en behoorden tot de Nederlandse top.

_DSC9516

Daarna was de beurt aan Molly (2008-2015, nummer 11) en Belinda (2005-2015, nummer 4), voor wie hetzelfde geldt. Zij beëindigden hun actieve basketball-carrière in stijl. Om de gelegenheid te gebruiken om de start van een nieuwe levensfase aan te kondigen, was een prachtige vondst van Molly.

Het werd daarna natuurlijk nog gezellig in Sportcafé De Remise, niet in de laatste plaats door een hilarische speech van Sanne van Dongen, die met een boeiende slideshow liet zien dat de vorige levensfase van de beide verloofden aanzienlijk minder ascetisch verliep dan men gezien alle sportieve successen zou verwachten.

_DSC9340

Album Tine Sierink

Molly & Belinda farewell game and marriage proposal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.