Binnenland maakt het 1-1

Loon Lions kwam zaterdagavond net iets te kort tegen een ontketend Lintex Binnenland Rotterdam. In een volgepakt en sfeervol ICL verloren de Lions met 68-73. De halve finale-serie Loon Lions – Binnenland is daarmee gereduceerd tot een best-of-three, met thuisvoordeel voor Binnenland. Woensdag en zaterdag volgen twee wedstrijden in Rotterdam.

Terwijl Loon Lions woensdagavond superieur verdedigde, waren coach Laki Lakner en zijn team zaterdag niet in staat Binnenland voldoende onder druk te zetten. Met name topschutter Zera Butter profiteerde daarvan, met 25 punten.

Daarbij kwam dat de Lions voor zichzelf wel goede schotkansen wisten te creëren, maar dat vooral hun afstandsschoten te weinig doeltreffend waren.

Sanne van Dongen
Sanne van Dongen

“Wij zijn geen briljant aanvallend team”, vatte coach Laki Lakner samen. “Dus we moeten het hebben van onze verdediging. En als we dat niet goed doen, zoals vanavond, dan verliezen we dus. We waren niet scherp, vooral niet in het eerste kwart. Toen verloren we de wedstrijd. Je loopt dan de resterende drie kwarten achter de feiten aan.”

Sharon Beld scoorde 14 punten, Molly McDowell 13 en Myrthe Beld 12. Belinda Bos ontbrak nog steeds wegens griep.

Binnen acht minuten stond Loon Lions met 8-23 achter, vooral door toedoen van Zera Butter, die op dat moment al 12 punten achter haar naam had staan. Het was dat Nadine Boesaart en Molly McDowell met wat geluk via het bord nog twee driepunters raakschoten, waardoor de Lions de schade na het kwart nog konden beperken tot 17-25.

In de tweede periode kwamen beide teams moeilijk tot scoren. Het scoreverloop was merkwaardig: Binnenland startte met een 0-9 run (17-34), waarop Loon Lions met een 11-0 run antwoordde. Het resultaat was een ruststand van 28-34.

Het derde kwart was weer voor de Rotterdamsen. Lisa van den Adel startte met een geslaagde drive naar de basket en mikte vervolgens een driepunter binnen: 28-36. Dat verschil bleef de rest van de periode in stand. Soms lukte het de Lions iets te naderen, bijvoorbeeld toen Myrthe Beld in de vierde minuut 37-41 scoorde, maar steeds wist Binnenland veelal via Zera Butter het juiste antwoord te vinden. Het kwart eindigde in een stand van 43-53.

In de laatste periode zette coach Laki Lakner een press neer, die soms balwinst opleverde, maar ook veel persoonlijke fouten – waaronder een technische fout voor de coach. Al met al wisten de Lions weer dichterbij te kruipen, tot 66-69 na een driepunter en een daarop volgende score van Molly McDowell aan het begin van de tiende minuut.

Het was echter te weinig en te laat. Shay Selby antwoordde vanaf de vrije-worplijn na de vijfde fout van Sharon Beld, kreeg vervolgens nog twee vrije worpen en bracht het verschil weer op zeven punten, 66-73. McDowell’s laatste score in de buzzer deed er vervolgens niet meer toe.

Fotoalbum

Loo-Bin_Summary 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.