Loon Lions niet naar finale beker na nipt verlies na overtime.

Loon Lions heeft zich woensdagavond niet kunnen plaatsen voor de finale om de Carla de Liefde Trofee. In een finalewaardig duel verloor het Landsmeerse team na verlenging met één punt verschil van Binnenland/Rotterdam (78 – 79). Binnenland/Rotterdam zal het in de finale, welke op zaterdag 29 maart in de Arcus hal in Wijchen wordt gespeeld, opnemen tegen Lekdetec.nl uit Bemmel.

Anete Horelika behaalde voor de 8e keer op rij een double-double met 23 punten (3 driepunters) en 13 rebounds. Molly McDowell scoorde 17 punten, Randell van der Lee 13 (1 driepunter) en Kim Hartman 10 punten.

Bij Binnenland/Rotterdam was Zera Butter topscorer met 31 punten (7 driepunters).

Bij Loon Lions zat voormalig coach Laki Lakner op de bank. Hij verving Ilija Bozovic die ’s middags een kleine operatie had ondergaan.

“Vanavond was het een duel tussen twee teams die zeer aan elkaar gewaagd waren”, sprak coach Laki Lakner na afloop van de wedstrijd. “Beide teams hebben vier of vijf puntjes voor gestaan, maar uiteindelijk eindigden we de wedstrijd met een gelijke stand. In de verlenging besliste Zera Butter, hun gevaarlijkste speelster, met haar zevende driepunter de wedstrijd. Jammer, want het team heeft er wel voor geknokt”.

Bij Loon Lions speelde Kim Hartman weer mee. Zij was hersteld van de spierblessure in haar bovenbeen.

Mirte

Binnenland/Rotterdam startte trefzeker en nam een 0 – 4 voorsprong. Door vijf punten op rij van Kim Hartman nam Loon Lions de leiding over. In de zevende minuut kwam Binnenland/Rotterdam door twee driepunters van Zera Butter weer op voorsprong (12 – 16). Anete Horelika en Randell van der Lee antwoordden met gelijke munt en zorgden voor een 18 – 16 tussenstand. Via 19 – 19 in de negende minuut werd de kwartstand door de twee driepunter van Anete Horelika op 24 – 23 bepaald.

In de derde minuut van het tweede kwart kwam Binnenland/Rotterdam op gelijke hoogte, 28 – 28. Loon Lions nam het initiatief weer over en bracht het verschil, mede door een driepunter van Nina Burgert, op vijf punten, 37 – 32. Twee scores op rij van Eline Kasius bracht het verschil terug tot één, maar Keshia Mosley zorgde voor wat meer lucht. Ruststand: 39 – 36.

In de eerste minuten van het derde kwart was het gaatje weer vijf punten in Landsmeers voordeel, 43 – 38. Maar binnen no-time was de stand weer gelijk, 43 – 43 en na negen minuten stond Loon Lions met drie punten achter, 47 – 50. Een time-out in de laatste minuut pakte goed uit met een kleine voorsprong als gevolg, 51 – 50.

Loon Lions pakte aan de hand van Molly McDowell doeltreffend door en vergrootte de voorsprong weer tot vijf punten, 57 – 52. Binnenland/Rotterdam gaf zich nog niet gewonnen en vocht zich in de zesde minuut terug tot een gelijke stand, 62 – 62. Vervolgens werd het stuivertje verwisselen en steeds spannender. In de laatste minuut leek de zesde driepunter van Zera Butter de wedstrijd in het nadeel van Loon Lions te beslissen (68 – 70), maar vanaf de vrije worplijn zorgde Anete Horelika voor een gelijke stand. In de slotseconden hadden beide teams de kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar werd niet benut. Eindstand: 70 – 70, dus een verlenging.

In de verlenging bleven beide team zeer aan elkaar gewaagd. Het werd achtereenvolgens 72 – 72, 74 – 74, 76 – 76 en vlak voor het verstrijken van de vierde minuut 76 – 79 door de zevende driepunter van Zera Butter. Wedstrijd beslist? Nee, want vanaf de vrije worplijn bracht Anete Horelika het verschil weer terug tot één punt, 78 – 79. Voor Binnenlandcoach Joost van Rangelrooij reden voor een time-out. Door goed verdedigend werk kwam Loon Lions in balbezit en werd de aanval onderbroken door “voetbal” van een Binnenlandspeelster. Met nog slechts 1,8 seconden op de klok nam Laki Lakner een time-out voor het laatste aanvalsspelletje. Zoals afgesproken kwam de bal bij Molly McDowell, maar haar schot ging onder tijdsdruk mis.
Eindstand na OT: 78 – 79.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.