Nieuwe hoofdsponsor voor de Lions

Na twaalf jaar ProBuild Lions geheten te hebben, zal het Landsmeerse vrouwen-basketballteam binnenkort van naam veranderen. Voorzitter Sabrina Oudkerk Pool van de Stichting Topsport Basketball Landsmeer liet weten vorige week tot een akkoord gekomen te zijn met een nieuwe hoofdsponsor. “Wij zijn daar erg blij mee. De nieuwe hoofdsponsor is een Landsmeers bedrijf dat landelijk opereert. Het gaat om een contract voor drie jaar en een substantieel bedrag. We kunnen voorlopig blijven meedoen om de prijzen.”

Sabrina Oudkerk Pool
Sabrina Oudkerk Pool

Het Purmerendse bouwbedrijf ProBuild sponsort het vrouwenteam al vanaf 2001, maar had al enige tijd geleden aangegeven dat de Landsmeerse vereniging moest uitkijken naar een nieuwe hoofdsponsor. Het gaat niet erg goed in de bouw, maar daarnaast vond directeur Piet Reijne dat hij en zijn bedrijf de Lions niet veel verder meer konden brengen. “Onze werkwijze is altijd geweest om naast onze eigen bijdrage ook andere bedrijven te betrekken bij de sponsoring. Dat heeft een tijd goed gewerkt, maar het wordt nu tijd om andere netwerken in andere bedrijfstakken aan te boren. Er moet een frisse nieuwe inpout komen.”

Oudkerk Pool: “Directeur Piet Reijne van ProBuild is de meest betrokken sponsor die je kunt hebben. Een geweldige man, die twaalf jaar lang bijna bij elke wedstrijd was. We zijn hem diep dankbaar. Het is heel uitzonderlijk als een club en een bedrijf zo lang met elkaar optrekken. En het was ook fantastisch dat we de tijd kregen om rustig naar een nieuwe hoofdsponsor uit te kijken. Dat maakt de overgang relatief makkelijk. En Reijne heeft gezegd dat ProBuild als subsponsor betrokken blijft, dus we hoeven hem gelukkig niet te missen.”

Zaterdagavond 7 december zal de nieuwe naam van de Lions bekend gemaakt worden tijdens de wedstrijd tegen Lekdetec. Piet Reijne zal dan het stokje overdragen aan zijn opvolger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.