Nuttige en natte overwinning voor BC Apollo vrouwen U20

In het professionele honkbal kennen we het fenomeen ‘rain delay’. Als het begint te regenen wordt de wedstrijd niet begonnen of onderbroken en als het weer droog gaat de wedstrijd alsnog van start of weer verder.

Bij basketball komen de rain delays niet zo vaak voor. Toch hadden we er vandaag één aan de hand bij de wedstrijd van de vrouwen U20 tegen Cangeroes. Het dak van de Apollohal was niet bestand tegen de enorme hoeveelheden regenwater en er was een lek ter hoogte van veld 1. Hierdoor kon de wedstrijd niet beginnen op de gewenste aanvangstijd van 13.00 uur. Uiteindelijk werd een oplossing gevonden en kon de wedstrijd met een vertraging van ca. 30 minuten op een ander veld alsnog beginnen.

Het team van Cangeroes had zich het snelst aangepast aan de omstandigheden en nam een 2-6 voorsprong. De Apollomeiden waren gewaarschuwd want in de voorgaande weken hadden de Utrechtse dames gewonnen van Binnenland en Jolly Jumpers. De eerste periode ging gelijk op tot 10-12. Daarna liepen Cangeroes weg naar 10-16 en was er een driepunter van Denise Bloemkolk nodig om Apollo in de race te houden. Stand na de eerste periode 13-19.

In de tweede periode draaide de wedstrijd volledig om en dat kwam vooral door Epiphany Etienne. Zij werd onder de basket gevonden door Beau Baars, Mirthe Meskers en Denise Bloemkolk. Epiphany scoorde 10 punten en pakte vijf rebounds en prompt stond het 31-21 voor Apollo. In deze periode was er kans voor Apollo op meer, maar een paar opgelegde kansen gingen net mis. Hierdoor kon Cangeroes nog terug komen voor de 34-29 stand bij rust.

Na de rust waren er driepunters van Delicia van West en nog één van Denise Bloemkolk en de wedstrijd was beslist. Het werd 42-31 en Apollo had orde op zaken gesteld. De scherpte bij Cangeroes was er af en Apollo ging deze wedstrijd uitspelen. Via een periodestand van 53-41 werd de 72-55 eindstand bereikt na 5 punten van Nina Burgert.

Het is natuurlijk nog heel vroeg in het seizoen, maar de competitie lijkt zeer spannend te worden. Een aantal favorieten speelde al tegen elkaar en hierdoor zijn er nog maar weinig teams zonder verliespunten. Tot nu toe zijn alleen Rent-A-Professional (4 wedstrijden) en Basketball RTC Noord (2 wedstrijden) nog ongeslagen. Den Helder, Grasshoppers, Cangeroes en Apollo verloren allen al één keer.

Scores: Denise Bloemkolk 6 (2×3) en 4 rebounds, Thelma Grotendorst 2 (5 reb.), Nina Burgert 16 (8 reb.), Mirthe Meskers 10 (1 reb.), Beau Baars 14 (1 reb.), Naomi Blok 0 (2 reb.), Delicia van West 7 (6 reb.), Epiphany Etienne 16 (5 reb.), Zita Nelissen 2 (1 reb.), Sabrina Brandjes 0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.