BC Apollo vrouwen U20 nemen lot in eigen hand

De vrouwen van Apollo lieten er zaterdag in Bemmel geen twijfel over bestaan wie de wedstrijd ging winnen. Na vooral een uitstekende tweede helft stond er een 41-71 overwinning op Lekdetec op het bord.

Bij de voorbeschouwing van de wedstrijd lieten we een aantal mogelijke scenario’s de revue passeren. Deze scenario’s konden al gauw weer de kast in. Allereerst versloegen Grasshoppers op vrijdag Binnenland, waardoor Binnenland uitgeschakeld was voor de play-offs.

Op zaterdag ging het alleen nog over de plaats van Apollo in het eindklassement van de competitie. Het meest simpele was gewoon de wedstrijd tegen Lekdetec winnen en dat gebeurde dan ook. Hierdoor eindigen de Apollomeiden in de competitie in punten gelijk met Eurosped en worden er play-off wedstrijden tegen datzelfde Eurosped gespeeld.

In de eerste helft van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op. De leiding in de wedstrijd wisselde nogal eens. Apollo speelde het snelle spel met schoten van afstand van Zora ter Koele, terwijl onder de eigen basket goed gerebound werd door Nina Burgert. Via een 16-16 stand na de eerste periode, kwam de 29-26 voorsprong voor Lekdetec tot stand.

Na de hervatting ging de wedstrijd een hele andere kant op. Apollo kwam sterk uit de kleedkamer en nam een 34-29 voorsprong. Na een timeout van de Lekdetec coach wisten de Bemmelse meiden nog even terug te komen naar 34-35. Hierna was het definitief voorbij. Mirthe Meskers scoorde zes punten, Tessa de Bie vier punten en Delicia van West schoot een driepunter raak.

Een Bemmelse fout in de allerlaatste seconde van het derde kwart werd ook nog afgestraft met twee rake vrije worpen van Mirte Scheper. Stand 38-45 na de derde periode.

In de laatste periode ging het gas volledig open bij Apollo. Bij 40-45 werden 20 onbeantwoorde punten gescoord. Bloeme van der Zwan en Delicia van West scoorden zes punten, Mirte Scheper en Beau Baars deden er ieder nog vier bij. Nadat Lekdetec nog een vrije worp benutte, kwam de 41-71 eindstand op het bord, na een mooie center-actie van Andrea Volkers.

In de play-offs wacht de Apollomeiden nu dus een strijd met Eurosped. Er werd in Bemmel al een Tubbergse spionne waargenomen. In de reguliere competitie waren beide teams al aan elkaar gewaagd, dus we kunnen een spannende strijd tegemoet zien

Scores: Delicia van West, Mirthe Meskers en Tessa de Bie allen 12, Bloeme van der Zwan 10, Beau Baars 8, Mirte Scheper 6, Nina Burgert 5, Zora ter Koele 4, Andrea Volkers 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.