Zaterdag: de eerste finalewedstrijd

Zaterdag begint het hoogtepunt van het seizoen: de finale van de playoffs. Slechts twee teams mogen daaraan meedoen en net als vorig jaar zijn dat ProBuild Lions en Challenge Sports Binnenland Rotterdam.

Het gaat om een best-of-seven-serie die stopt zodra één van de teams vier wedstrijden heeft gewonnen. Er wordt eerste twee keer in Landsmeer gespeeld en dan twee keer in Rotterdam. Mocht het dan nog nodig zijn – wat waarschijnlijk is – dan is de verdere volgorde: Landsmeer, Rotterdam, Landsmeer.

Vorig jaar zetten de twee teams een fraaie serie neer: bloedspannend en met veel sfeer op beide locaties.

Coach Laki Lakner is blij met Challenge Sports als tegenstander. “Ik heb natuurlijk de serie tussen Binnenland en het CTO met belangstelling gevolgd en ik ben blij met het resultaat. Sportief gezien maakt het me niet uit wie we treffen, maar voor de sfeer vind ik het wel zo mooi om tegen een echte club te spelen in de finale, met een supportersschare. Dat hoort gewoon. Vorig jaar was de atmosfeer geweldig en daar hoop ik nu weer op. Het wordt een sportieve strijd op leven en dood, maar buiten het veld hebben Binnenland en ProBuild veel gemeen.”

ProBuild en Challenge Sports hebben de laatste jaren inderdaad een soort van verwantschap ontwikkeld. Beide zijn grote en trotse verenigingen uit de periferie van een grote stad. Maar beide clubs delen ook een kritische visie op de zorgelijke ontwikkelingen in het Nederlandse vrouwenbasketball en trekken bestuurlijk vaak samen op in de discussies.

Challenge Sports begon dit seizoen flitsend en stond in de winterstop nog ongenaakbaar boven aan de ranglijst. In de tweede helft van het seizoen raakte het team van coach Joost van Rangelrooy in een dip, waar het net op tijd uit leek te komen toen zich een ernstige tegenslag aandiende: de enkelblessure van sterspeelster Leonie Kooij tijdens de tweede wedstrijd van de halve finale.

Voeg daarbij de blessures van Priscilla van Andel en Tahnee Vogelzang en de conclusie mag getrokken worden dat Binnenland een prestatie van groot formaat heeft geleverd door in deze toestand de halve finale te overleven.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 20 uur in het ICL. ProBuild-supporters worden van harte uitgenodigd zich in het rood te hullen.

Om alvast in de sfeer te komen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.