BC Apollo vrouwen U20 winnen moeiteloos van BV Oegstgeest

Vrijdagavond won Grasshoppers van Eurosped, Binnenland won van Almonte en vroeg in de zaterdagmiddag had Den Helder van Cangeroes gewonnen . De opdracht voor de meiden van Apollo was duidelijk. De uitwedstrijd bij Oegstgeest moest gewonnen worden.

Op papier mag dat dan een redelijk makkelijke opdracht lijken, maar in de eerste periode leek het er nog niet erg op. Er werd nog niet met scherp geschoten en na de eerste periode stonden er slechts zes Apollopunten op het scorebord.

Gelukkig deden de dames uit Oegstgeest het al niet veel beter. Na de eerste periode was de stand 7-6.

Bij Apollo begon iedereen fit aan de wedstrijd. Daarom was het jammer dat Mirte Scheper al in de eerste periode met een knieblessure uitviel. Zij werd vervangen door Andrea Volkers die, hersteld van haar enkelblessure, in de tweede periode negen punten op het bord liet zetten.

Ook Tessa de Bie, teruggekeerd van de blessurelijst, had al snel zes punten bij elkaar. Nina Burgert en Mirthe Meskers scoorden er ook zes. Verdedigend had Apollo de boel goed op orde. Oegstgeest kwam niet verder dan 10 punten, de rust kwam bij 17-35.

Na de rust liet Apollo de teugels verdedigend wat vieren. Aanvallend ging het tempo niet naar beneden. Er waren driepunters van Delicia van West, Nina Burgert en Mirte Meskers. Stand na de derde periode 34-54.

In de laatste periode ging de deur definitief op slot. Oegstgeest kwam nog tot een schamele drie punten en het Apolloteam toonde een brede selectie te hebben. Coach Jesse Korf gaf zijn meiden rust voor de wedstrijd van Probuild Lions, later op de zaterdagavond. Thelma Grotendorst gooide er nog negen punten in, waaronder een mooie driepunter vanaf de linkerkant. Eindstand 37-80.

Scores: Andrea Volkers 13, Thelma Grotendorst 13, Mirthe Meskers 13, Nina Burgert 10, Tessa de Bie 8, Bloeme van der Zwan 8, Delicia van West 7, Beau Baars 6, Mirte Scheper 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.