Samenwerking ProBuild Lions en Basketballschool Calandlyceum

Basketballvereniging ProBuild Lions en Caland Jeugd Basketball, de basketballschool van het Calandlyceum in Amsterdam, zijn een samenwerkinsgverband aangegaan om talenten van de Landsmeerse club op te leiden. Jonge, talentvolle basketballers tot en met 18 jaar die aan hun individuele technische ontwikkeling willen werken, krijgen als leerling van het Calandlyceum onder maar ook buiten schooltijd basketballtraining, die aanvullend is op de training die ze bij ProBuild Lions al krijgen. De vereniging zal haar talenten stimuleren voor het Calandlyceum te kiezen. Ook zullen ProBuild Lions en Caland Jeugd Basketball samenwerken waar het gaat om het vervoer van deelnemers van en naar school.

De trainingen op het Calandlyceum worden verzorgd door de Stichting Ontwikkeling Jeugd Basketball. Deze stichting draagt tevens zorg voor professionele begeleiding van deelnemers op verschillende terreinen, waaronder medisch, onderwijs, sociaal-emotioneel, voeding, fysiek en, voor zover van toepassing, huisvesting). Het Calandlyceum is een zogenaamde Topsport Talentschool, waar talentvolle sporters begeleiding en faciliteiten krijgen voor het combineren van studie en sport.

Voor de talenten van ProBuild Lions heeft dit het voordeel dat ze naast de avondtrainingen bij de club nu ook in de morgen of op andere momenten trainingen kunnen volgen bij toptrainers. De club en de school bieden samen een professioneel georganiseerde (basketball)opleiding en -begeleiding. Bij de club werken topcoaches als Laki Lakner, Ilija Bozovic en Jesse Korf, terwijl op de school top-jeugdtrainers Brord Brugman en Dana Pantovic voor de begeleiding zorgen.

ProBuild Lions werkt sinds een aantal jaren aan een jeugdopleiding, die met name voor wat betreft de meisjeskant in een snel tempo succesvol aan het worden is. Voor wat betreft de jongenskant wordt samengewerkt met andere Waterlandse verengingen in het Bolwerk Waterland.

De Stichting Ontwikkeling Jeugd Basketball is drie jaar geleden opgericht om gemotiveerde jonge basketballers extra mogelijkheden te bieden hun individuele talenten te ontwikkelen, in samenwerking met de basketballverenigingen in de regio Amsterdam. Aan Caland Jeugd Basketball wordt inmiddels deelgenomen door jeugdbasketballers van vijf verschillende clubs: ProBuild Lions, BC Apollo, Harlemlakers, AMVJ en BV Hoofddorp. In het bestuur van de stichting hebben onder andere oud-internationals Okke te Velde en Inge van der Veen zitting. De stichting wordt bijgestaan door een Raad van Advies met daarin onder andere topcoach Ton Boot en ook Josep Maria Margall, één van de beste jeugdtechniektrainers in het Spaanse basketball.

Door de samenwerking met de Topsport Talentschool van het Calandlyceum krijgt het jeugdbasketball in Amsterdam en Waterland opnieuw een stimulans.

Inlichtingen:
Laki Lakner, ProBuild Lions: lakilakner@hotmail.com, 06-643260015
Frank Vischschraper, Stichting Ontwikkeling Jeugd Basketball, info@sojb.nl, 06-11186954

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.