BC Apollo vrouwen U20 springen over Cangeroes

Die sprong was er wel één met een lange aanloop. In de vroege uren van de zaterdagmiddag in Utrecht wilde de wedstrijd maar niet op gang komen en met name de schoten van afstand wilden niet vallen.

Aan het eind van de wedstrijd was het illustratief dat de Apollodames slechts één driepunter hadden gescoord. Omdat ook de Utrechtse dames niet erg scoorden, stond het na de eerste periode 11-9 voor Cangeroes.

In de tweede periode wisten de Apollodames meer verdedigende druk op de Utrechtse aanval te leggen. Cangeroes kwam nauwelijks meer aan scoren toe, terwijl de lange meiden van Apollo onder de basket steeds vaker vrij kwamen. Mirte Scheper scoorde na een mooie assist van Nina Burgert. Slechts door het maken van fouten konden de Cangeroes een grote score voorkomen. Het was jammer dat niet alle vrije worpen van Apollokant raak gingen, anders was de wedstrijd bij rust al zo goed als beslist geweest. Nu eindigde de eerste helft bij 15-20 voor Apollo.

Na de rust ging het tempo van Apollo omhoog. Delicia van West scoorde met een aantal goede drives 8 punten in de derde periode en dat was meer dan het hele Cangeroes team in deze periode scoorde. Zora ter Koele scoorde na een mooie assist van Mirthe Meskers. Na de derde periode stond het 22-37 en was de wedstrijd al beslist.

In de vierde periode gingen de Apollodames rustig door met scoren. Evenals in de tweede periode wisten de lange dames prima de ruimte te vinden. Tessa de Bie scoorde na aangeven van Thelma Grotendorst, Beau Baars scoorde zes punten en Andrea Volkers bekroonde een goede wedstrijd met acht punten. Eindstand 36-57 voor BC Apollo.

Omdat op vrijdagavond Grasshoppers al van Celeritas Donar won, is er aan de kop van de ranglijst niets veranderd. Grasshoppers en Apollo staan bovenaan, met allebei een verloren wedstrijd. Eurosped, Binnenland en Den Helder zijn de ploegen in de achtervolging.

Scores: Mirthe Meskers 14, Andrea Volkers en Delicia van West 10, Beau Baars 9, Tessa de Bie, Nina Burgert en Zora ter Koele 4, Mirte Scheper 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.