Zaterdag koploper Challenge Sports

Zaterdagavond krijgt ProBuild Lions bezoek van de koploper van de competitie, Challenge Sports Binnenland Rotterdam. ProBuild en Challenge Sport hebben veel gemeen en delen een visie over hoe het Nederlandse vrouwenbasketball zou moeten werken. En ze komen beide uit voorstadjes van grote steden, sterker nog: de twee grootste steden van Nederland.

De Lions en Binnenland vochten vorig seizoen een fraaie finale-serie uit. ProBuild won nipt in zes wedstrijden, niet in de laatste plaats dankzij het in de Nederlandse eredivisie onovertroffen tactische vernuft van coach Laki Lakner en zijn staf. Maar het was een close serie, die ook in het voordeel van Binnenland had kunnen eindigen.

Challenge Sports onderging in de zomer een flinke aderlating door het vertrek van onder meer Natalie van den Adel, Jantine Kraak en Launa Hochstetler, maar wist uitstekende vervangers terug te krijgen in Leonie Kooij, Zera Butter en de Amerikaanse Addie Micir, die mogelijk aanstaande zaterdag haar debuut gaat maken. Het team van coach Joost van Rangelrooy laat er geen misverstand over bestaan wat dit seizoen de missie is: kampioen worden. Nu moet het eindelijk een keer gebeuren.

In het voorseizoen ontmoetten ProBuild en Challenge Sports elkaar tijdens een toernooi in België. Een bijna uit junioren bestaand ProBuild won toen, maar daaraan kan weinig betekenis gehecht worden. Challenge Sports doet het in de echte competitie tot nu toe goed en is ongeslagen, alhoewel het spel van het Barendrechts/Rotterdamse team naar eigen zeggen nog veel te wensen overlaat.

Ongeveer hetzelfde kan van ProBuild Lions gezegd worden. De Lions staan op een tweede plek, maar volgens de coaching staff is er nog veel verbetering mogelijk.

Zaterdag staan er twee topteams tegenover elkaar met verschillende speelstijlen en veel potentie. Het belooft een boeiende avond te worden. De wedstrijd begint om 19:30 uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.