Zaterdag Supercup

Aanstaande zaterdag speelt landskampioen ProBuild Lions tegen bekerwinnaar Lekdetec om de Supercup. De wedstrijd in het Indoorcentrum Landsmeer begint om 20:30 uur en wordt voorafgegaan door de presentatie van alle zes de eredivisieteams. Dat gebeurt vanaf 19:30 uur.

Molly McDowell met de Superschaal in 2011

Lekdetec kreeg versterking in de persoon van Karin Kuijt (De Wit Grasshoppers) en de zusjes Lynn en Jill Bettonvil (CTO), maar zag center Fieke Ligthart vertrekken naar Den Helder, terwijl Kris Biesters een stap terug deed naar de promotiedivisie. Ook de Canadese forward Janelle Bekkering keerde niet terug in Bemmel. Zij zette haar carrière voort in België.

De Supercup (die eigenlijk een Superschaal is) kende tot nu toe drie afleveringen, die alle door ProBuild Lions werden gewonnen.

Saturday, Lions Can Win First Trophy

During the season the Probuild Lions have an opportunity to win 4 trophies. Their first chance comes this Saturday against Lekdetec in the Super Cup. The Super Cup pairs the National Champions from the previous season against the Beker Cup winner from the previous season. In the 2011 Beker final Lekdetec defeated the Lions 57-62. However, Probuild took down Lekdetec in the semifinals of the playoffs 3-1 in the best of 5 series on their way to the National Championship.

Both teams have different rosters from the previous season. The Lions return only five player and have added eight new players. The new additions include five players who will play with the Lions as well as the U20 team from Apollo. These players include Nina Burgert, Beau Baars, Declica van West, Tesse de Bie and Mirthe Meskers. The other additions include new American Katie Bussey, Ayla Simdorn from Apollo, and Anete Horelika from Latvia, who played last season in the Spanish first division.

Lekdetec added Karin Kuijt (Katwijk), Jill Bettonvil (CTO) and Lynn Bettonvil (Black Eagles). Fieke Ligthart took her skills to Den Helder, Kris Biesters is playing in a lower division and Janelle Bekkering is playing in Belgium.

Game time for Saturday is 20.30. Prior to the start of the game each first division team will be introduced. If all goes according to plan, there will be a live stream of the game at Ustream and on ProBuild Lions’ website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.