Nog een late aanwinst: Anete Horelika

Soms heb je geluk. Zonder dat van plan zijn, kon coach Laki Lakner op het laatste moment nog een uitstekende speelster aan zijn selectie toevoegen. In dit geval Anete Horelika, een Letse international die ook een aantal jaren in de Spaanse eredivisie doorbracht en daar goede cijfers vergaarde. De 25-jarige forward is een vriendin van ex-ProBuild-speelster Liva Nimroda, die de laatste jaren verantwoordelijk is voor de Basketball Unites-activiteiten van ProBuild. Nimroda en Horelika speelden samen in Letse nationale jeugdteams.

Anete Horelika

Nadat een nieuw profcontract op het laatste moment niet door bleek te gaan, bracht Horelika een bezoek aan Nimroda in Amsterdam – en besloot voorlopig te blijven. En dan kun je beter maar doen waar je lol in hebt: basketballen. De 1,77 lange Letse speelde zondag bij ProBuild een proefwedstrijd tegen Ieper en viel meteen in de smaak bij de coaching staff. “Ze is heel veelzijdig en kan op alle posities spelen”, aldus coach Laki Lakner. “Verdedigen, schieten, opposten, rebounden, spelinzicht – ze heeft het allemaal.”

Lakner: “Het is pure mazzel dat zo’n topspeelster even langs komt lopen om te vragen of we nog een plekje voor haar hebben. We kunnen haar in deze fase goed gebruiken, want het is duidelijk dat we onze jeugdspeelsters toch wel heel zwaar aan het belasten zijn met al die trainingsuren en wedstrijden, terwijl ze er nog niet aan die intensiteit gewend zijn. Onze conditietrainer en fysiotherapeut René Wormhoudt had al een waarschuwend geluid laten horen. Nu hebben we wat meer lucht in de selectie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.