Lions flitsen langs Ieper

In de officieuze strijd tussen de kampioenen van België en Nederland toonde ProBuild Lions zich de sterkste. De Lions versloegen Crack BC Ieper met ruime cijfers: 81-65. Het verschil had nog groter kunnen zijn als de Landsmeerse coaches in het laatste kwart geen gas hadden terug genomen.

Katie Bussey liet 23 punten aantekenen en Belinda Bos had er 18. Ook Mirthe Meskers (10) en Anete Horelika (13) zaten in de dubbele cijfers. Laatstgenoemde speelster komt uit Letland en speelde een proefwedstrijd bij ProBuild Lions.

Katie Bussey: 23 punten

ProBuild bracht zo nu en dan het publiek op de banken met flitsend spel. “Vorig jaar hadden we de grootste moeite om chemistry te bewerkstelligen, dit jaar gaat het zo’n beetje vanzelf”, zei coach Laki Lakner. Deze meiden kunnen elkaar nu al bijna blind vinden. Er zit zowel gretigheid als collectieve basketball-intelligentie in deze groep. Volgens mij gaat het een heel leuk seizoen worden.”

Na het eerste kwart keken de Lions tegen een achterstand van 16-24 aan, ondanks 9 punten van Katie Bussey. In het tweede kwart werd Belinda Bos productief. Mede dankzij 7 punten van haar hand gingen de Lions van een 23-30 achterstand naar een voorsprong van 42-34 met rust.

In het derde kwart ging ProBuild erop en erover. De Belgische kampioen werd op slechts 6 punten gehouden, terwijl de Landsmeersen daar 22 tegenover stelde: 64-40 na het kwart. Toen in de vierde periode een verschil van 75-48 bereikt was, liet coach Laki Lakner zijn jeugdspeelsters de wedstrijd uitspelen. Ondanks twee fraaie scores van Mirthe Meskers kon Ieper daardoor nog wat inlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.