ProBuild verslaat Houthalen in slotfase

In het laatste weekend voor de Supercup liet ProBuild Lions zien op het goede spoor te zitten. Tegen het Belgische DBC Houthalen stonden de Lions de hele wedstrijd achter, maar wonnen uiteindelijk met 73-68.

Katie Bussey maakte haar debuut. Terugkomend van een knieblessure scoorde de Amerikaanse 20 punten en pakte 7 rebounds. Molly McDowell kwam in de buurt van een tripple double met 19 punten, 10 rebounds en 7 assists. Ayla Simdorn en Belinda Bos hadden elk 8 punten en 6 rebounds. Kim Hartman speelde niet mee omdat ze de hele week ziek was geweest.

Katie Bussey

ProBuild wist in het eerste kwart goed bij te blijven, 14-17, maar zag in de tweede periode de achterstand oplopen tot 28-40 met rust. In het derde kwart verkleinden de Lions het gat tot 37-44, maar zagen Houthalen vervolgens weer weglopen tot 41-56. Een 10-0 run, die werd besloten met een driepunter van Delicia van West, bracht ProBuild weer in de buurt bij het verscheiden van het derde kwart: 51-56.

De slotfase was spannend. Bij een stand van 58-65 besloot Katie Bussey aan het werk te gaan. Ze schoot twee driepunters uit de hoek raak en bracht vervolgens met een korte jumper het verschil terug tot één punt: 66-67. Ayla Simdorn zette daarna met nog 1 minuut op de klok de eerste voorsprong voor ProBuild op het bord. Houthalen mikte nog een vrije worp raak, maar opnieuw was het Bussey die antwoordde: 70-68. Mirthe Meskers bezegelde in de laatste seconden de winst met een gave driepunter.

Coach Laki Lakner toonde zich na de wedstrijd tevreden. “We speelden nog lang niet goed, met veel te veel balverlies. Maar we laten bij vlagen wel al het spel zien dat ik in mijn hoofd heb: snel en agressief. Ook de jeugdspeelsters draaiden weer goed mee. Het gaat de goede kant op.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.