BC Apollo VU20 verslaat Almonte in seizoensopening

Het team van Apollo is goed begonnen aan het seizoen. In Eindhoven werd Almonte met 58-49 verslagen. Aan het eind van de wedstrijd bleek dat eigenlijk het verschil al in de eerste periode was gemaakt. De Landsmeers-Amsterdamse meiden van coach Jesse Korf hadden het verdedigend goed op orde en wisten op meerdere plaatsen op het veld druk op de Eindhovense aanval te zetten. Dit leidde tot een aantal mooie scores. Het eind van de eerste periode leek te komen bij 12-14 voor Apollo. Met nog drie seconden op de klok mocht Apollo de bal van onder de eigen basket in nemen. Met een slimme (wachten met oprapen van de bal) en snelle actie lukte het Mirthe Meskers om toch nog een schot af te vuren. Het werd een driepunter die net voor het eind van de eerste periode door de ring viel. Stand 12-17.

Meteen na de spelhervatting drukten de Apollomeiden door en sloegen een beslissend gat in de wedstrijd. Het werd 24-14 voor Apollo en mede omdat Almonte nogal wat vrije worpen miste, kwamen ze ook niet meer echt terug in de wedstrijd. Rust kwam bij 19-27.

Na de rust werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Af en toe kwamen de Eindhovense dames iets dichterbij, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Bij 49-44 leek het in de laatste periode nog even spannend te worden, maar scores van Mirthe Meskers, een driepunter van Nina Burgert, twee vrije worpen van Beau Baars en een score van Delicia van West brachten de eindstand van 58-49 op het bord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.