Twee Belgische teams op bezoek

Dit weekend speelt ProBuild twee interessante oefenwedstrijden tegen Belgische eredivisieteams. Zaterdagavond komt Houthalen op bezoek. Deze wedstrijd begint om 19:15 uur. Vorige week bezocht een onderbezet ProBuild Lions Houthalen in België en verloor met 37-50. Dat moet in eigen huis en een bijna compleet team beter kunnen, aldus coach Laki Lakner.

De bedoeling is dat Katie Bussey dit weekend haar eerste minuten maakt. De Amerikaanse is genezen van haar knieblessure en heeft deze week voluit getraind. Ook Belinda Bos is weer van de partij. Daar staat tegenover dat Kim Hartman de hele week ziek was, dus haar inzet zal beperkt zijn.

Zondag om 15.00 uur treden de Lions aan tegen de Belgische kampioen Ieper, in een wedstrijd om het officieuze kampioenschap van de Lage Landen.

Nieuw is het optreden van drie scheidsrechters in beide wedstrijden. Het komende seizoen zal dat de regel worden. De refs zien de wedstrijden als mooie gelegenheden om te oefenen met het nieuwe systeem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.