Winst en verlies voor ProBuild in België

ProBuild Lions trad zaterdagavond op in een toernooi te Houthalen, België. De Lions verschenen enigszins gehavend aan de start. Naast de al eerder geblesseerde Katie Bussey en Sanne van Dongen moesten nu ook Belinda Bos (knie) en Kim Hartman (griep) aan de kant blijven. Coach Laki Lakner kon dus slechts over twee routiniers beschikken: Molly McDowell en Nadine Boesaart. Een mooie gelegenheid dus voor de nieuwe jonge garde om te laten zien wat ze konden.

Dat was best veel. In de eerste wedstrijd trad ProBuild aan tegen de grote rivaal van vorig seizoen: Challenge Sports Binnenland Rotterdam. Het team van coach Joost van Rangelrooy was compleet, inclusief internationals Rachel Roubehie-Fissa, Leonie Kooij en Zera Butter. Ook had Binnenland een nieuwe Amerikaanse in de gelederen: Danisha Corbett van New Mexico State University. Ondanks de klinkende Barendrechtse namenlijst wisten de jeugdige Lions de wedstrijd met 36-34 te winnen. Molly McDowell scoorde 12 punten en Ayla Simdorn scoorde er 10. Ook Beau Baars en Mirthe Meskers speelden uitstekend, aldus coach Laki Lakner.

Tegen Houthalen moesten de Lions het vervolgens afleggen. De vele trainingsuren van de afgelopen weken eisten duidelijk hun tol van de zeven speelsters die opgesteld konden worden. Toch werd ook deze wedstrijd niet slecht gespeeld. In de eerste helft denderde het Belgische team over de Landsmeersen heen, maar in de tweede helft wist ProBuild de eindstand op een alleszins acceptabele 37-50 te brengen. Ayla Simdorn scoorde 12 punten en Mirthe Meskers kwam tot 10.

De lage scores zijn overigens te wijten aan het feit dat de wedstrijden wat korter waren dan normaal. Volgende week komt Houthalen in Landsmeer op bezoek. Coach Lakner hoopt dan zijn team weer min of meer compleet te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.