Lions boeken progressie

Vier dagen na de matige wedstrijd tegen US kan de conclusie luiden dat coach Laki Lakner en zijn team progressie hebben geboekt. Het bezoekende BC Apollo werd met 58-40 verslagen.

Dat was vooral een mooie prestatie van de Lions omdat Apollo niet zomaar een promotiedivisie team is dit jaar. Met speelsters als Yvonne van Daalen, Jinga Gosschalk, Dewi Keppy, Charley Kranstauber, Romy Stijsiger en José Verhulsdonck heeft coach Dwight van West meer speelsters met eredivisie-ervaring in huis dan zijn collega Lakner, die bovendien zijn Amerikaanse speelster Katie Bussey nog moest missen. Ook Sanne van Dongen – hoewel op de weg terug – is nog niet in staat om te spelen.

Mirthe Meskers

Laki Lakner, Ilija Bozovic en Jesse Korf stonden er na afloop tevreden bij. “Dit was een stuk beter dan zaterdag”, zei Lakner. “Deze nieuwe meiden zijn leergierig en hebben een aantal zaken al goed opgepikt. We moeten ze tijdens de wedstrijd nog de hele tijd bij de les houden, maar er waren goede momenten, waarop je zag dat onze aanvallen en verdedigingsvormen werken.”

De speeltijd werd keurig verdeeld, want de coaching staf wilde alle speelsters in actie zien.

Beau Baars scoorde 11 punten voor ProBuild, Ayla Simdorn had er 9 en Molly McDowell 8. Bijna alle speelsters kwamen tot scoren. Met rust leidden de Lions met 39-28.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.